Pagaidām nav zināms, kad uz apsūdzēto sola sēdīsies Magonis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Prokuratūra pagaidām neprognozē, kad tiesai varētu nodot kukuļošanas lietu, kurā apsūdzēts arī VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) vadītājs Uģis Magonis, TVNET pastāstīja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Igaunijas uzņēmējs Oļegs Osinovskis, kurš Latvijā apsūdzēts par nepilna pusmiljona eiro kukuļa došanu Magonim, vēlas, lai šī lieta tiktu izskatīta Igaunijas tiesā.

Jau vēstīts, ka kādreizējais LDz vadītājs Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa pērn 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, bet vēlāk tiesa viņu nolēma atbrīvot pret 400 000 eiro lielu drošības naudu.

Portāls «Diena.lv» iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar «LDz ritošā sastāva servisa» nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma «Skinest».

Osinovskis stāstījis, ka 2014.gada vasarā viņa uzņēmuma ražotnē Daugavpilī tika atsaukti RŽD pasūtījumi un bija steidzami jāvienojas ar RŽD, lai atjaunotu pasūtījumus.

«Runa bija par apmēram 20 miljonu eiro vērtu pasūtījumu. Mēs nezinājām, kā atrisināt šo problēmu, Man nav tāda veida sakaru. Tad es lūdzu palīdzību labam draugam Uģim Magonim. Vai viņš varēja palīdzēt? Viņam bija ietekmīgi sakari toreizējā Krievijas dzelzceļa vadībā. Viņš piekrita. Ir skaidrs, ka par darbu ir jāsamaksā. Tas bija patiešām liels darbs,» klāstīja Osinovskis,

«Uģis ieradās Igaunijā, mēs visu pārrunājām. Es Igaunijā viņam iedevu naudu, viņš šeit ieradās tieši tādēļ. Mēs neslēpāmies, mēs nemaskējāmies, mēs visu darījām oficiāli. Mūsuprāt, nekā noziedzīga tajā nav,» viņš piebilda.

«Ļoti svarīgi ir arī tas, ka šie kontakti, no kuriem es cerēju gūt labumu, bija Uģa personīgie kontakti. Viņa kā privātpersonas, nevis Latvijas amatpersonas. Ir skaidrs, ka viņam bija jādeklarē nauda, viņam acīmredzot bija jāprasa ministrijas apstiprinājums un tā tālāk,» teica uzņēmējs.

Osinovskis uzsvēris, ka Magonim samaksātā nauda bija viņa paša nopelnītie dividenžu ieņēmumi. «Tas ir viņa ziņā, kādēļ viņš vēlējās saņemt skaidrā naudā,» viņš piebilda.

Kā iemeslu skandāla saasinājumam viņš minēja konfliktu Latvijas parlamenta opozīcijas spēkā «Saskaņa». «Kad Uģi aizturēja un man noteica aizdomās turētā statusu, partijas pārstāvji centās ar mani sazināties un piedāvāja savus pakalpojumus, lai «atrisinātu šo problēmu». Teiksim tā, ka mūsu uzskati par labu uzvedību atšķīrās un mēs tā vietā par šo sastrīdējāmies,» atklāja uzņēmējs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu