Rīgas Domā 1991. gada barikāžu atcerei veltīts koncerts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

20. janvārī, plkst.18 Rīgas domā izskanēs barikāžu aizstāvju atcerei veltīts koncerts «Uz jaunām debesīm», informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Koncertā piedalīsies solisti Daumants Kalniņš un Renārs Kaupers, mūziķi - Ilze Reine, Aigars Reinis, Toms Rudzinskis, Reinis Sējāns un «Jasmīnas koris», kā arī diriģenti Agita Ikauniece, Francis Upaciers un aktieris Uldis Anže. Koncertā skanēs Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda, Lūcijas Garūtas, Ūlas Gjeilo, Aivara Kalēja, Renāra Kaupera, Raimonda Paula, Helmera Pavasara un Uģa Prauliņa skaņdarbi.

Pēc Vildes paustā, programmā «Jasmīnas kora» sniegumā klausītāji Garūtas dramatisko kantāti «Dievs, Tava zeme deg!», Renāra Kaupera kompozīciju korim, kurai par tekstu ņemts dzīvespriecīgais 23. psalms un kurā solo izpildīs pats skaņdarba autors. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt arī Ērika Ešenvalda poētisko opusu «Zvaigznes» un norvēģu kino komponista Gjeilo kora kompozīciju «Vakara lūgšana».

Līdzās skaņdarbiem skanēs Rīgas Doma ērģeles. Reinis spēlēs Kalēja līksmo tokātu par korāļa «Gods Dievam augstībā» tēmu un Dubras skaņdarbu, savukārt Reine atskaņos Pavasara «Intermeco». Koncertā piedalīsies saksofonists Rudzinskis ar solo no Prauliņa oratorijas «Dzīvības koks» un Gjeilo darba «Vakara lūgšana».

Koncerta režisors ir Kārlis Anitens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu