Nadals droši sasniedz «Australian Open» trešo kārtu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Titulētais Spānijas tenisists Rafaels Nadals ceturtdien ar drošu uzvaru sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu. Turnīrā ar devīto numuru izliktais Nadals, kurš tādu pašu vietu ieņem arī ATP pasaules rangā, trīs setu cīņā ar 6-3, 6-1, 6-3 pārspēja Melburnā allaž karstasinīgi atbalstīto kiprieti Markosu Bagdati, kurš šobrīd ir pasaules ranga 36. rakete, bet 2006.gadā spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta finālā.

Spānim piederēja liels pārsvars, jo pirmajā un otrajā setā viņš attiecīgi divas un trīs reizes guva punktu kiprieša servē, savukārt trešajā setā viņam pietika ar vienu izmantotu breikbumbu.

Trešajā kārtā Nadals tiksies ar jauno Vācijas tenisa zvaigzni Aleksandru Zverevu, kurš otrās kārtas cīņā ar 6-2, 6-3, 6-4 droši uzvarēja amerikāni Fransisu Tiafo, kas rangā ieņem 107. vietu.

«Tas būs kvalitatīvs mačs pret vienu no potenciālajiem «Grand Slam» turnīra uzvarētājiem un nākotnes pasaules pirmo raketi,» par gaidāmo cīņu ar 19 gadus veco Zverevu, kurš turnīrā izlikts ar 24. numuru, sacīja Nadals.

«Šobrīd man nav traumu, tāpēc no sevis varu prasīt daudz vairāk. Esmu daudz un labi strādājis, aizvadījis augsta līmeņa treniņus, tāpēc šobrīd jūtos par sevi pārliecināts,» piebilda spānis.

Nadals karjeras laikā ir uzvarējis 14 «Grand Slam» turnīros, bet Austrālijā viņš triumfējis tikai vienu reizi, kad 2009.gadā finālā pārspēja Rodžeru Federeru.

Pērn viņš Melburnā zaudēja jau pirmajā kārtā, un arī visa sezona veselības problēmu dēļ spānim nebija izdevusies.

Nadals var kļūt par trešo tenisistu šā sporta veida vēsturē, kurš visos četros «Grand Slam» turnīros ir uzvarējis vismaz pa divām reizēm. Līdz šim to ir spējuši tikai austrālieši Rojs Emersons un Rods Leivers.

Pasaules tenisa ranga vicelīderis Novāks Džokovičs ceturtdien cieta sensacionālu zaudējumu otrajā kārtā, līdz ar to nevarēs aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Džokovičs gandrīz piecu stundu cīņā ar 6-7 (8:10), 7-5, 6-2, 6-7 (5:7), 4-6 piekāpās Uzbekistānas tenisistam Denisam Istominam, kurš ATP rangā atrodams 117.pozīcijā.

«Tā ir mana lielākā uzvara karjerā. Tagad jūtu, ka varu spēkoties ar šiem vīriem un būt tajā pašā līmenī.

Ļoti žēl Novāka. Šodien spēlēju patiešām labi. Pārsteidzu pats sevi,» valdot emocijas, pēc mača teica Istomins.

Džokovičs pirmo reizi karjerā «Grand Slam» turnīrā zaudēja tenisistam, kurš neatrodas ranga pirmajā simtniekā. Džokovičs iepriekšējo reizi kāda «Grand Slam» turnīra otrajā kārtā zaudēja 2008.gadā, kad piekāpās Maratam Safinam.

Iepriekšējā reize, kad tik agrā turnīra stadijā tika apstādināts iepriekšējā turnīra uzvarētājs, bija pirms 20 gadiem, kad zaudējumu pirmajā kārtā cieta Boriss Bekers.

Džokovičs pirmo reizi Melburnā triumfēja 2008.gadā, pēc tam uzvarēja 2011. līdz 2013. gadam, kā arī bija labākais iepriekšējos divos Austrālijas čempionātos. Paliekot bez sava septītā titula Džokovičs šogad neapsteigs austrālieti Roju Emersonu, kurš savulaik arī sešas reizes triumfēja sezonas pirmajā «Grand Slam» turnīrā.

Istomins trešajā kārtā spēkosies ar spāni Pavlo Karrenjo-Bustu, kurš turnīrā izlikts ar 30.numuru.

Istomins iepriekšējos gados Austrālijas atklātajā čempionātā divreiz sasniedzis trešo kārtu. Viņa labākais rezultāts «Grand Slam» turnīros ir divreiz sasniegta ceturtā kārta. Istomins karjeras laikā ticis pie viena ATP titula, 2015.gadā uzvarot Notingemas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā.

Savukārt pasaules dāmu tenisa otrā rakete Serēna Viljamsa ceturtdien otrajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja Luciji Šafāržovu, kura WTA rangā ieņem 61.pozīciju.

Abas tenisistes savā starpā spēkojušās desmit reizes, bet čehietei Šafāržovai vēl nav izdevies uzvarēt titulēto amerikānieti.

Iepriekšējo reizi abas tenisistes tikās aizpērn Francijas atklātā čempionāta finālā, kurā uzvarēja Viljamsa.

«Iepriekšējo reizi tikāmies finālā Francijā, tas nebija viegli.

Esmu laimīga, ka tiku cauri sveikā. Šajā turnīrā esmu uzvarējusi divas kādreizējās pirmā desmitnieka tenisistes (Belindu Benčiču un Šafāržovu). Tas ir lielisks veids, kā iesākt turnīru.

Bija forši, un ceru tā turpināt,» pēc mača teica Viljamsa.

Nākamajā kārtā Viljamsa spēkosies ar savu tautieti Nikolu Gibsu, kura rangā atrodama 92.pozīcijā.

Viljamsa pašlaik dodas pretī savam 23.«Grand Slam» rekordam, kas būtu jauns atklātās ēras rekords.

Savukārt planētas trešā rakete Agņeška Radvaņska no Polijas ar 3-6, 2-6 piekāpās horvātietei Mirjanai Lučičai-Baroni, kura rangā atrodama 79.pozīcijā.

Lučiča-Baroni 1999.gadā sasniedza Vimbldonas atklātā čempionāta pusfinālu, bet Austrālijā viņa nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu. Daudz sekmīgāk viņai šeit klājies dubultspēlēs, kurās viņa 1998.gadā tika kronēta par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju.

Tikmēr Radvaņska Austrālijā 2014.gadā un pērn sasniedza pusfinālu.

Tikmēr trešo kārtu droši sasniedzis planētas trešā rakete Milošs Raoničs, kurš otrajā kārtā ar 6-3, 6-4, 7-6 (7:4) apspēlēja Luksemburgas tenisistu Žilu Milleru, kurš rangā atrodams 28.pozīcijā.

Tāpat trešajā kārtā iekļuvis ranga sestais numurs Gaels Monfiss no Francijas, kurš ar 6-3, 6-4, 1-6, 6-0 uzveica ukraini Aleksandru Dolgopolovu, kurš rangā ieņem 69.vietu.

Drošu uzvaru otrajā kārtā guva arī ar 11. numuru izliktais beļģis Dāvids Gofēns, kurš ar 6-4, 6-0, 6-3 pieveica Radeku Štepāneku, kurš rangā ieņem 102. pozīciju.

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā pārliecinoši ar 6-3, 6-1 sagrāva Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu un pirmo reizi savā karjerā «Grand Slam» turnīrā iekļuva trešajā kārtā.

Trešajā kārtā Ostapenko spēlēs pret čehieti Karolīnu Plīškovu, kura turnīrā ir izlikta ar piekto numuru. Plīškova otrās kārtas cīņā ar 6-0, 6-2 sagrāva Annu Bļinkovu no Krievijas, kura rangā ir 189.vietā.

Tāpat trešo kārtu sasniegusi arī ar devīto numuru izliktā Džoanna Konta no Lielbritānijas, kura ar 6-4, 6-2 pieveica Naomi Osaku, kura WTA rangā ieņem 48.pozīciju.

Nedaudz grūtāk klājās planētas sestajai raketei Dominikai Cibulkovai, kura ar 6-4, 7-6 (10:8) pārspēja taivānieti Suveju Sje, kura rangā atrodama 91.vietā.

Trešo kārtu sasniegusi arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura turnīrā izlikta ar 32.numuru un piektdien spēkosies ar spēcīgo spānieti Garvinji Mugurusu, kura izlikta ar septīto numuru. Spānijas sportisti Latvijas tenisiste pērnajā rudenī sensacionāli pārspēja ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, kur viņai izdevās aizkļūt līdz pat ceturtdaļfinālam.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, turklāt viņš nav spēlējis jau kopš pagājušā gada jūlija. Jauno sezonu latvietis varētu sākt februārī.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu