Latvijas eiroparlamentāriešu vairākums Tajāni ievēlēšanu par EP prezidentu vērtē pozitīvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas eiroparlamentāriešu vairākums Antonio Tajāni ievēlēšanu par Eiropas Parlamenta (EP) prezidentu vērtē pozitīvi.

EP deputāte Iveta Grigule (ZZS) norāda uz Tajāni ilgstošo politisko pieredzi gan EP, gan Eiropas Komisijas darbā un viņa līdzsvaroto raksturu, salīdzinot ar viņa konkurentu uz šo amatu Džanni Pitellu. Tāpēc politiķe pauž cerību, ka turpmākajos 2,5 gados lielas kļūdas un satricinājumus jaunais EP prezidents nepieļaus, aģentūru LETA par deputātes sacīto informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

«Novēlu Tajāni parādīt sevi kā personību, kas spēj gan izvirzīt jaunas idejas, gan aizraut ar tām deputātus, gan panākt, ka iniciatīvas dod rezultātus,» uzsver Grigule.

Savukārt parlamentāriete Sandra Kalniete (V) norāda, ka Tajāni ievēlēšana par EP prezidentu apliecina, ka EP ir izveidojusies jauna, proeiropeiska un uz reformām vērsta sadarbības platforma, kurā ietilpst vairākas politiskās grupas, arī Kalnietes pārstāvētā Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa. Viņa vēl jaunajam EP priekšsēdētājam atcerēties solīto apņemšanos ievērot visu intereses, tajā skaitā, to deputātu intereses, kuri ir ievēlēti no Eiropas mazākajām valstīm.

Līdzīgi kā Kalniete arī pārējie ETP grupu pārstāvošie deputāti no Latvijas - Krišjānis Kariņš (V), Artis Pabriks (V) un Inese Vaidere (V) pozitīvi izsakās par jaunievēlēto Eiropas Parlamenta prezidentu.

Savukārt EP deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) norāda, ka negrib šim notikumam piešķirt pārlieku lielu lomu. Viņš uzskata, ka tā pat kā citās reizēs, arī šoreiz prezidenta ievelēšana ir notikusi uz dažādu aizkulišu darījumu fona.

Savukārt deputāte Tatjana Ždanoka (LKS) uzsver faktu, ka Tajāni ievēlēts ar koalīcijas balsīm, kurā ir tikai labējie politiskie spēki. Politiķe uzsver, ka līdz ar to dramatiski samazināsies sociālistu un demokrātu ietekme, kas vērtējams negatīvi.

Kā ziņots, deputāts Andrejs Mamikins (S) pēc EP jaunā prezidenta ievēlēšanas prognozē situācijas pasliktināšanos ES, kā arī pašā EP. Viņa ieskatā ar šo soli ir noslēgusi labējo partiju aizsākto varas pārņemšanu ES.

Jau vēstīts, ka par EP jauno prezidentu otrdien ievēlēts Itālijas konservatīvo pārstāvis Tajāni, kurš vēlēšanās ieguva 351 balsi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu