«Ventspils» basketbolisti svarīgā mačā cieš zaudējumu Klaipēdā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas klubs «Ventspils» Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra priekšpēdējās kārtas mačā trešdien netālajā Lietuvas pilsētā Klaipēdā ar 68:84 (16:20, 15:18, 22:20, 15:26) zaudēja «Neptūnas» komandai, tādējādi pārtraucot četru uzvaru sēriju šā turnīra ietvaros.

Savukārt visu turnīru ietvaros «Ventspils» pirms šī mača bija guvusi astoņas uzvaras pēc kārtas.

«Ventspils» komandas sastāvā 18 punktus iemeta Villijs Dīns, kamēr 13 punktus pievienoja Māris Gulbis. Savukārt deviņus punktus guva Ronalds Zaķis.

«Neptūnas» rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Lerijs Drū.

«Neptūnas» komanda šo spēli sāka ar 6:0 izrāvienu, bet pēc tam izvirzījās vadībā arī ar 11:4. «Ventspils» basketbolisti tikpat kā visu pirmo puslaiku bija iedzinējos, bet pirmo ceturtdaļu nācās noslēgt ar četru punktu deficītu - 16:20. Otrās ceturtdaļas otrajā minūtē pēc Edgara Zeļoņa tālmetiena ventspilnieki samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (21:22), bet pēc tam Dīns iemeta vēl divus punktus, kas Latvijas klubam pirmo reizi šajā cīņā ļāva pārņemt vadību.

Turpmākās minūtes «Ventspils» komandai gan nebija diez cik sekmīgas, jo «Neptūnas» iemeta astoņus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 30:23. Mājiniekiem līdz lielajam pārtraukumam vadību izdevās nosargāt, kas otro puslaiku ļāva sākt ar septiņu punktu pārsvaru - 38:31.

Arī otrajā puslaikā «Neptūnas» turpināja kontrolēt spēles gaitu un visu laiku atradās vadībā. Ventspilnieki gan tālāk par astoņiem punktiem mājiniekus sākumā nepalaida, bet savu lielāko pārsveru Klaipēdas klubs ieguva sešas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad ar precīzu trīspunktnieku izdevās panākt 70:57.

Noslēdzošajās minūtēs ventspilnieki spēlēja gaužām neveiksmīgi, pretiniekus cenšoties apspēlēt individuāli, kamēr «Neptūnas» bija uz viļņa un cīņas beigas sagaidīja ar komfortablu pārsvaru, tiekot pie drošas uzvaras.

Ventspilnieki Čempionu līgā un «Olybet» Latvijas Basketbola līgā (LBL) pirms šī mača bija izcīnījuši jau astoņas uzvaras pēc kārtas, kaut vienība kopš gada sākuma darbojas bez galvenā trenera Kārļa Muižnieka, kuru piemeklējušas veselības problēmas. Īpaši veiksmīga «Ventspils» komandai bija iepriekšējā nedēļa, kurā vispirms ar 77:72 savā laukumā tika pārspēta Čempionu līgas grupas līdere Vilērbānas «Asvel» no Francijas, bet pēc tam LBL grandu mačā ar 81:73 uzvarēta arī «VEF Rīga» komanda.

Pirmdien «Ventspils» paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās pārtrauc līgumu ar senegāliešu centru Čeiku Mbodžu, tomēr viņš traumas dēļ nebija spēlējis jau kopš decembra vidus.

Lietuvas izlases galvenā trenera Daiņus Adomaiša vadītā «Neptūnas» komanda Čempionu līgas sezonu iesāka ar piecām uzvarām pēc kārtas, bet pirmo zaudējumu tai 22.novembrī Ventspilī sagādāja tieši Latvijas komanda, kas dienvidu kaimiņus uzveica ar 66:61. Turpinājumā «Neptūnas» uzvarēja arī nākamajās trijās spēlēs, bet iepriekšējās trijās cīņās jau bija ciestas trīs neveiksmes. Pagājušajā nedēļas nogalē Klaipēdas komanda Lietuvas čempionāta mačā ar 86:81 pārspēja Panevēžas «Lietkabelis», pārtraucot sešu zaudējumu sēriju visos turnīros.

Tieši «Neptūnas» zaudēto spēļu sērija un «Ventspils» nostāšanos uz uzvaras takas ļāva ventspilniekiem aizdomāties par otro vietu grupā, kas dotu cerību uz brīvu pirmo «play-off» kārtu - izslēgšanas turnīra otrajai kārtai uzreiz kvalificēsies piecu grupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieguvējas. Tomēr pagaidām «Ventspils» komanda nemaz nav garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā.

«Neptūnas» galvenais treneris Adomaitis no 2007.gada līdz 2009.gadam spēlēja «Barons»/LMT vienībā, ko tobrīd vadīja arī Muižnieks. «Barons»/LMT bija viņa pēdējais pieturas punkts profesionālā basketbolista karjerā, un kopā ar Latvijas klubu lietuvietis izcīnīja FIBA Eiropas kausu. Tikmēr par Lietuvas izlases galveno treneri viņš tika apstiprināts oktobra beigās. Tāpat «Neptūnas» vienībā spēlē amerikānis Džerajs Grānts, kurš no 2013.gada līdz 2015.gadam pārstāvēja Kurzemes klubu.

Viena spēle C apakšgrupā tika aizvadīta jau otrdien, «Asvel» ar 87:67 (34:21, 20:17, 14:12, 19:17) mājās droši pieveicot Radomas «Rosa» vienību no Polijas.

Pārējās cīņas notiks trešdien - Žaņa Peinera pārstāvētā Saloniku PAOK komanda no Grieķijas uzņem Vācijas vienību Oldenburgas «Ewe Baskets», bet Rolanda Freimaņa pārstāvētā Turcijas komanda Ušakas «Muratbey» viesosies pie Varēzes «Openjobmetis» no Itālijas.

C apakšgrupā līdere ar desmit uzvarām 13 spēlēs ir «Asvel», ar deviņiem panākumiem seko «Neptūnas», kamēr astoņas uzvaras 12 spēlēs ir «Ewe Baskets», bet «Ventspils» un PAOK vienībām ir attiecīgi septiņas un sešas uzvaras. Tālāk ar četrām uzvarām 12 kārtās seko «Muratbey», bet pa trim panākumiem guvušas «Rosa» un «Openjobmetis» vienības.

Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas. Zīmīgi, ka pēc 12 kārtām labākā no piektajām vietām ir tieši C grupā spēlējošā PAOK, kas arī ir tuvu izslēgšanas turnīram. Pēdējā, 14.kārtā pēc nedēļas PAOK un Peiners viesosies Ventspilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu