Trampa inaugurāciju boikotēs vairāk nekā 50 kongresmeņi

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 50 ASV Demokrātu partijas kongresmeņu paziņojuši, ka grasās boikotēt jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurāciju.

Daudzi kongresmeņi savu lēmumu skaidro ar Trampa strīdu ar kongresmeni Džonu Lūisu, kurš ir pazīstams kā cīnītājs par cilvēktiesībām. Daudziem amerikāņiem Lūiss ir varonis.

Lūiss sacījis, ka, ņemot vērā Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās, Tramps ir «neleģitīms prezidents».

Atbildot Lūisam, Tramps tviterī ierakstīja: «Kongresmenim Džonam Lūisam vajadzētu vairāk laika veltīt, lai risinātu problēmas un palīdzētu savam iecirknim, kas brūk kopā (nerunājot par to, ka to ir apsēdusi noziedzība), nevis nepatiesi sūdzēties par vēlēšanu rezultātiem. Tikai runas, runas, runas - nekādas rīcības vai rezultātu.»

Daudzi kongresmeņi uzskata, ka Trampa izteikumi aizvaino Lūisu, bet Minesotas kongresmenis Kīts Elisons Trampu apsūdzējis «šķelšanas un naida politikā».

Šis nav pirmais gadījums, kad prezidenta inaugurācija tiek masveidā boikotēta.

Piemēram, 1973.gadā aptuveni 80 kongresmeņi boikotēja Ričarda Niksona inaugurāciju.

Trampa inaugurācijas ceremoniju piektdien grasās apmeklēt 800 līdz 900 tūkstoši cilvēku. Pagaidām nav skaidrs, vai inaugurācijas dienā notiks protesta akcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu