Pētījums: Populārākais sporta veids Latvijā - vieglatlētika, skatītākais - hokejs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Populārākais sporta veids Latvijā 2016.gadā bija vieglatlētika un skriešana, liecina mediju aģentūras Mindshare veiktā pētījuma rezultāti. Tālāk topā seko 2014.gada līderis futbols, trešajā vietā nemainīgi ir volejbols un pludmales volejbols, kam seko basketbols. TOP5 noslēdz riteņbraukšana (t.sk. BMX), pirmo reizi kopš 2009.gada atstājot hokeju ārpus populārāko sporta veidu piecinieka. Jāpiebilst gan, ka hokejs arvien ir skatītākais sporta veids Latvijā.

Pētījums «Latvijas sporta veidu tops» tiek veikts jau sesto reizi. Tā mērķis ir noteikt dažādu sporta veidu popularitāti Latvijā. Šogad analizēti 55 dažādi sporta veidi un to grupas, apskatot daudzveidīgus sporta dzīves aspektus: iedzīvotāju līdzdalība sportā, katra sporta veida statistiskos rādītājus, kā arī sporta auditoriju TV un internetā.

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, sporta departamenta direktors Edgars Severs uzsver: «Atzinīgi vērtēju mediju aģentūras veikto pētījumu par Latvijas iedzīvotāju iecienītākajiem sporta veidiem. Šāda rakstura pētījumi ļauj uz sportu paskatīties no cita rakursa. Pētījuma rezultāti spilgti parāda to, kā korelē, piemēram, Latvijas sportistu sasniegumi ar to, kas ir populārākais vai skatītākais sporta veids, un kā tas mainās. Uzskatu, ka popularitātes objektīva mēraukla ir iedzīvotāju ikdienas sportošanas paradumi. Vieglatlētikas, skriešanas un, piemēram, riteņbraukšanas masveidība tam ir apliecinājums. Par to liels prieks ir arī mums, sporta politikas veidotājiem. Tāpat priecē, ka procentuālā izteiksmē progresē rādītājs, kas raksturo iedzīvotāju sportošanas biežumu. Tostarp vēlos uzsvērt, kā pētījums un tā rezultāti var būt noderīgs instruments arī sporta nozares atbalstītājiem, jo diezgan objektīvi parāda tirgus situāciju un iedzīvotāju paradumus.»

«Latvijas sporta vide ir ļoti plaša un daudzveidīga – mēs zinām, ka hokejs, futbols, basketbols vienmēr ir bijis populārs, – bet ir vēl daudz citu sporta veidu, kuri ir iecienīti šaurākās sabiedrības grupās. Lai noskaidrotu pilnīgu ainu par sporta dzīvi Latvijā, katra sporta veida popularitāti un sabiedrības iesaisti, pētījumā esam apkopojuši pēc iespējas plašāku informācijas apjomu - dažādus statistikas datus un iedzīvotāju aptaujas datus. Šī informācija ir ļoti noderīga sporta dzīves organizētājiem un sponsoriem, lai izvērtētu un salīdzinātu katra sporta veida sniegumu un potenciālu,» atzīmē Mindshare biznesa plānošanas vadītājs Baltijā Aivars Šmits.

Jāatzīmē, ka vieglatlētika un skriešana pētījumā analizētas kopā, un to līdera pozīciju topā nodrošina tas, ka iedzīvotāji 2016.gadā gan labprāt sekojuši līdzi šim sporta veidam, tostarp, Latvijas sportistu panākumiem, gan arī labprāt ar to nodarbojušies paši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu