Rīgā atklāj 3200 litrus nelegāli glabātas dīzeļdegvielas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes darbinieki šogad 11.janvārī, apsekojot kādu garāžu teritoriju Rīgā, atklāja 3200 litrus nelegāli glabātas dīzeļdegvielas, informēja VID.

Nelegāli uzglabātu dīzeļdegvielu Muitas policijas pārvaldes darbinieki konstatēja, pārbaudot informāciju par iespējamu nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un realizāciju.

Garāžu teritorijā, kas pieder juridiskai personai, bet kuru bija iznomājusi privātpersona - 1979.gadā dzimis vīrietis, tika atklātas desmit plastmasas tvertnes, no kurām trīs bija piepildītas ar dīzeļdegvielu. Turpinot pārbaudi, konstatēts, ka tvertnes ir savstarpēji savienotas ar sūkņiem un degvielas uzpildes aprīkojumu, kas liecināja par iespējamu degvielas realizāciju.

Atbilstoši skaidrojumam, kuru sniedza teritorijas iznomātājs, dīzeļdegviela tikusi nolieta no kravas automašīnām, kuras veic starptautiskos kravu pārvadājumus no Krievijas.

Foto: VID

Par konstatēto pārkāpumu sāka lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā pēc Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa 169.3 panta un tās ietvaros izņemti 3200 litri dīzeļdegvielas, 10 plastmasas tvertnes un degvielas uzpildes aprīkojums.

Ņemot vērā atklāto nelegālās degvielas apmēru un informāciju par tās iespējamo izcelsmi, VID pastiprinās atbilstošus kontroles pasākumus.

Izņemtā dīzeļdegviela un plastmasas tvertnes ar aprīkojumu nodotas glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu