Šodien uzzināsim «Zelta mikrofona» nominantus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pirmdien, 16. janvārī, plkst.14.30 Latvijas 1.Rokkafejnīcā notiks mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2017» nominantu paziņošana, informē balvas pārstāve Ilze Pleša.

Nomināciju pieciniekus atklās «Zelta mikrofons» sadarbības partneri - «Radio Skonto» rīta programmas vadītājs Valdis Melderis, «Zelta mikrofona» žūrijas priekšsēdētājs Aivars Hermanis, AS «4finance» mārketinga daļas vadītājs Harijs Poikāns, tirdzniecības parka «Alfa» vadītāja Liene Apine, pārstāvji no Kultūras ministrijas, Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienības (LaIPA), «Radio SWH», «Radio TEV», «Kurzemes Radio», portāla «Skaties.lv» un citi.

LaIPA apstiprinātā žūrija 43 cilvēku sastāvā rūpīgi iepazinusies un izvērtējusi 2016. gadā izdotos un vērtēšanai iesniegtos ierakstus. Auditorfirma «Grant Thornton Baltic» ir saņēmusi žūrijas atzīmes 16 kategorijās un apkopojusi rezultātus.

Pleša norādīja, ka šogad iesniegti 114 albumi, 46 dziesmas, 66 videoklipi, 32 debitanti un 8 koncertieraksti video formātā, kopskaitā 266 pieteikumi, kas ir līdzvērtīgi pagājušā gada apjomam.

Visvairāk pieteikumu iesniedzis dziedātājs Justs, kurš uz «Zelta Mikrofonu» pretendē ar trīs videoklipiem, divām dziesmām, kā arī labāko debiju, aiz sevis atstājot grupu «Dzelzs Vilks» ar vienu albumu, dziesmu un diviem videoklipiem, kā arī grupu «Audience Killers», kas iesnieguši vienu albumu un trīs videoklipus.

Starp iesniegtajiem albumiem lielākā konkurence šogad ir nominācijās - «Alternatīvās vai indie pop mūzikas albums», kur iesniegti 18 albumi, un «Roka vai metāla mūzikas albums», kur iesniegti attiecīgi 15 albumi. Aptverot daudzveidīgos instrumentālos albumus, koncertuzvedumu ierakstus un «crossover» mūziku, šogad izveidota jauna nominācija «Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums», kurā pretendē 12 albumi.

Jau ziņots, ka 28. februārī Dailes teātrī ceremonijā «Zelta mikrofons» 21. reizi apbalvos gada labākos mūziķus un mūzikas nozarē iesaistītos 19 kategorijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu