U-19 volejbolisti ar dramatisku uzvaru sāk EČ atlases otro kārtu; U-18 meitenes zaudē Ukrainai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SEDAT SUNA / EPA

Latvijas U-19 puišu volejbola izlase piektdien Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas izšķirošās kārtas turnīra pirmajā mačā atspēlēja divus setus un piektajā setā guva dramatisku uzvaru pār Čehiju, bet U-18 meitenes Rīgā arī piecos setos zaudēja Ukrainai.

Latvijas jaunie volejbolisti svinēja uzvaru ar rezultātu 3-2 (22:25, 16:25, 25:18, 25:18, 17:15).

Latvijas puiši zaudēja pirmos divus setus un nonāca bezdibeņa malā, taču nākamajos divos setos Latvijas komanda uzvarēja, panākot neizšķirtu 2-2. Izšķirošajā, piektajā, setā Latvijas volejbolisti galotnē bija vadībā ar 13:12, bet vēlāk nonāc iedzinējos ar 14:15. Tiesa, pēc tam tika gūti trīs bezatbildes punkti, kas atnesa uzvaru.

Latvijas izlasē rezultatīvākais bija Kristaps Platacs, kurš guva 17 punktus, bet ar 16 punktiem izcēlās Vladislavs Blumbergs, 13 punkti Rihardam Lazdiņam, kamēr 11 punktus guva Kristers Vēzis.

Turpinājumā sestdien Latviju gaida tikšanās ar mājinieci Poliju, bet svētdien būs jāspēkojas ar Zviedriju. Šo komandu savstarpējā spēlē piektdien uzvaru ar 3-0 (25:19, 25:18, 25:17) guva poļi.

Astoņu grupu uzvarētāji uzreiz nodrošinās vietu finālturnīrā, kur jau iekļuvuši mājinieki Slovākija un Ungārija, kā arī to sasniegs divas labākās otro vietu ieguvējas. Finālturnīrs norisināsies aprīļa beigās.

Septiņi no volejbolistiem, kuri devušies uz Poliju, iepriekšējā nedēļas nogalē kopā ar U-19 valstsvienības galveno treneri Ģirtu Mārtiņsonu bija līdzdalībnieki Latvijas U-21 izlases teicamajai spēlei Horvātijā, kas ļāva sasniegt pasaules čempionāta atlases izšķirošo kārtu.

Uz Poliju devušies cēlāji Mārtiņš Liniņš un Jānis Jansons, pirmā tempa spēlētāji Kristaps Platačs, Vladislavs Blumbergs, Zigmārs Keišs un Mikus Podkalns, otrā tempa spēlētāji Rihards Lazdiņš, Niks Gauručs, Dmitrijs Meinarts un Kristers Vēzis, diagonālais spēlētājs Roberts Kļaviņš un libero Artūrs Alberts Krams.

Tikmēr Latvijas U-18 meteņu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā kārtas mačā sporta namā «Daugava» ar rezultātu 2-3 (25:17, 12:25, 25:23, 19:25, 11:15) piekāpās Ukrainas vienaudzēm.

Ar 16 punktiem Latvijas izlasē rezultatīvākā bija Marta Kamēlija Levinska, bet 14 punktus guva Irbe Andiķe-Lazda, kura pagājušajā nedēļas nogalē spēlēja U-20 izlasē pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās

Maču labāk iesāka ukrainietes, taču mājinieces atguvās un uzvarēja pirmo setu. Otrajā setā Ukrainas meitenes revanšējās, bet trešo atkal uzvarēja Latvija. Tiesa, ceturtajā setā latvietes nespēja sev nokārtot uzvaru mačā, tādējādi uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams piektais sets. Tajā Latvija nonāca iedzinējos ar 0:6, bet vēlāk pietuvojās līdz mīnus vienam punktam (9:10), uz ko pretinieces atbildēja ar četriem bezatbildes punktiem. Latvietes tomēr divus punktus atguva, bet nākamā servētā bumba lidoja tīklā, līdz ar to mājinieces piekto setu zaudēja ar 11:15.

Vispirms šīs grupas spēlē Serbija ar 3-0 (25:10, 25:23, 25:23) pārspēja Melnkalni.

Sacensību turpinājumā Latvijas jaunās volejbolistes sestdien tiksies ar Melnkalni, bet svētdien gaidāma tikšanās ar Serbiju.

Eiropas U-18 čempionāta finālturnīru sasniegs katras apakšgrupas labākā vienība un trīs labākās no astoņām otro vietu ieguvējām. Kontinenta meistarsacīkstes šī vecuma komandām notiks aprīlī Nīderlandē.

Latvijas komanda šim turnīram sāka gatavoties uzreiz pēc Jaunā gada Murjāņos, bet šonedēļ atgriezās Rīgā. Kā norādījis izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs, pirms sacensībām paveikts labs darbs.

Komandai palīdz arī Irbe Andiķe-Lazda, kura pagājušajā nedēļas nogalē spēlēja U-20 izlasē pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās, kur gan neizdevās sasniegt nākamo kārtu.

Latvijas U-18 meiteņu izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā: Rūta Linde, Dārta Lūse, Agija Ankevica, Marta Kamēlija Levinska, Kristīne Teivāne, Irbe Andiķe-Lazda, Amanda Nikola Ērgle, Lāsma Ozola, Meinarda Brīvule, Ance Upeniece, Petra Nečiporuka, Elīna Zvaigzne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu