ASV izvirza apsūdzības Fiat Chrysler par izmešu noteikumu pārkāpumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV valdība izvirzījusi apsūdzības Itālijas un ASV autobūves grupai «Fiat Chrysler Automobiles» (FCA) par slēptas programmatūras izmantošanu ar dīzeļdzinējiem aprīkotās vieglās apvidus automašīnās, kuru kaitīgo izmešu apjoms bijis lielāks par testos uzrādīto.

Kompānija gan šīs apsūdzības noliegusi un solījusi sadarboties ar jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa administrāciju, lai godīgi atrisinātu šo jautājumu.

ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) apsūdzējusi FCA par programmatūras izmantošanu aptuveni 104 000 vieglo apvidus automašīnu, kas ļāvusi tām radīt lielāku slāpekļa oksīdu apjomu, nekā atļauts.

Šī programmatūra uzstādīta 2014.-2016.gada «Grand Cherokee» un «Dodge Ram 1500» modeļiem, kas pārdoti ASV, norāda EPA.

Testos atklājies, ka šīs automašīnas radījušas lielāku slāpekļa oksīdu izmešu apjomu apstākļos, kas atbilst normālai darbībai un lietošanai, skaidro aģentūra.

Taču EPA joprojām izmeklē, vai šī programmatūra ir līdzvērtīga kaitīgo izmešu falsificēšanas ierīcēm, kas konstatētas Vācijas autoražotāja «Volkswagen» lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu