Rīgā notiks improviācijas teātra «ĀrprāTS» izrāde latgaliski

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Improvizatoru apvienība «ĀrprāTS» jauno gadu sāks ar garās formas improvizācijas izrādi latgaliski – «A cik daudzi smīkla 2!", kas notiks jau 19.janvārī pulksten 20.00 muzikāli literārajā klubā «Četri balti krekli», Rīgā.

Pašlaik «Ārprāts» ir vienīgā improvizatoru apvienība Latvijā, kas uzstājas arī latgaliešu valodā. Teju puse no «ĀrprāTS» dalībniekiem ir dzimuši Latgalē, kas ļauj aktieriem brīvi improvizēt latgaliski, un tā būs jau otrā izrāde latgaliešu valodā.

«Man pašai latgaļu valoda ir kā sirds valoda. Latgaliski runāju ar ģimeni, draugiem no Latgales un dzīvniekiem. Un arī manā galvā domas skraida latgaliski. Daudzi uzskata, ka jauniešu komunikācijā šī valoda sāk izzust, tad nu mēs pierādīsim pretējo. Latgalieši ir draudzīgi, mīļi, laipni un nedaudz traki – to mēs arī centīsimies parādīt mūsu izrādē,» stāsta improvizatoru apvienības dalībniece Signe Groznija.

Ikdienā «ĀrprāTS» improvizē teātra sporta žanrā. Teātra sporta pamatā ir komandas improvizācija, ko papildina sporta elements - sacensība starp komandām un tiesnešu vērtējuma iegūšana. Galvenais spēles uzdevums ir atbilstoši dažādiem noteikumiem, nospēlēt īsas etīdes, kurām par pamatu tiek izmantoti skatītāju ierosinājumi un spontāna, neiestudēta aktieru rīcība.

«Ārprāts» ir improvizatoru kolektīvs, kas sanāca kopā 2015.gada vasarā, pulcinot teātra sporta entuziastus no pašiem Latvijas austrumiem līdz pat rietumiem.Kolektīvs jauuzvedis ap 50 izrādēm, no kurām trešā daļa rīkotas ārpus Rīgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu