Alphabet atmetusi ieceri nodrošināt internetu ar droniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Interneta pārlūka «Google» mātesfirma «Alphabet» trešdien apstiprināja, ka ir atteikusies no ieceres nodrošināt internetu ar droniem (bezpilota lidaparātiem) un to vietā izvēlēsies gaisa balonus.

«Alphabet», kam pieder ne vien «Google», bet arī jaunu tehnoloģiju radītāja «Google X», paziņoja, ka ir atmetusi interneta dronu projektu «Titan» jau pirms apmēram viena gada.

Personāls ir pievērsies citām iespējām «Google X» ietvaros, tostarp projektam «Loon», kas paredz izveidot balonu tīklu lielā augstumā, kuri nodrošinātu interneta pakalpojumus cilvēkiem uz zemes pat ļoti nomaļās vietās.

Daži cilvēki no šīs komandas arī pārgājuši uz «Project Wing», kas rada piegādes dronus.

Gaisa balonu ekonomiskums un tehniskās iespējas tiek uzskatīti par cerīgāku veidu, kā nodrošināt lauku teritoriju un nomaļu pasaules vietu piekļuvi internetam, informēja «Google X» pārstāvji.

Sociālā tīkla «Facebook» kompānija tomēr turpina izstrādāt dronu «Aquila» interneta piekļuves nodrošināšanai no debesīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu