«Zvaigžņu karu» radītājs izveidos muzeju Losandželosā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Filmu sērijas «Zvaigžņu kari» radītājs Džordžs Lūkass savu artefaktu kolekciju izstādīs jaunā muzejā, kurš tiks izveidots Losandželosā, otrdien paziņoja šā muzeja direktoru padome.

Lūkasa Naratīvās mākslas muzejā būs apskatāma Lūkasa personīgā mākslas un kino eksponātu kolekcija. Tā ir eklektisks maisījums, kurā ir gan Edgara Degā un Pjēra Ogista Renuāra gleznas, gan komiksu sērijas «Peanuts» radītāja Čārlza Šulca komiksu zīmējumu oriģināli.

Ekspozīcijā būs arī klasisko Disneja animācijas filmu fragmenti un «Zvaigžņu karu» filmu kosmosa kuģa «Millennium Falcon» oriģinālais modelis.

Lūkass ir apsolījis šim muzejam apmēram viena miljarda ASV dolāru lielu finansējumu, kas ietver mākslas darbus, būvniecības izmaksas un vismaz 400 miljonu dolāru dāvinājumu, ziņoja laikraksts «Los Angeles Times».

Žurnāls «Atlantic» 2014.gadā nosauca šā muzeja ieceri par Lūkasa «labāko ideju kopš Zvaigžņu kariem», jo tas koncentrēsies uz stāstījumu kā varenu spēku amerikāņu mākslā. Kritiķi gan uzskata šo muzeju par «niecības projektu», kura nolūks esot nopirkt vietu Lūkasa filmām amerikāņu mākslas vēsturē.

Idejas atbalstītāji vairākus gadus meklēja mājvietu šim muzejam. Plānu to uzcelt Čikāgā pērn jūnijā bloķēja vides aizstāvju grupas, kas iebilda pret attīstību plānotajā vietā.

71 gadu vecais Lūkass ir viens no ASV veiksmīgākajiem kinematogrāfistiem, kurš radījis arī «Indianas Džonsa» sērijas piedzīvojumu filmas un 1973.gada klasisko filmu «American Graffiti» («Amerikāņu grafiti»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu