Snovbordists Petrusevičs izpilda individuālos kritērijus olimpiskajām spēlēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas nogalē Maskavā notikušajā Pasaules kausa posmā snovbordā Big Air disciplīnā Latvijas pārstāvis Toms Petrusevičs izcīnīja 18. vietu un izpildīja individuālos atlases kritērijus Big Air disciplīnā Ziemas olimpiskajām spēlēm Korejā 2018. Šis rīdziniekam Petrusevičam bija ceturtais Pasaules kauss Big Air disciplīnā šajā sezonā, sākoties olimpiskajam kvalifikācijas ciklam, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Tā kā visi triki treniņos sanāca ļoti labi, tad nolēmām sacensības sākt ar sarežģītāko un mēģināt tikt TOP 10, t.i., finālos. Diemžēl Tomam, «ejot» uz tramplīnu, sanāca misēklis, kas bija saistīts ar ledaino ieskrējienu, un neizdevās perfekts atspēriens, līdz ar to netika nosēdināts sarežģītākais triks. Otrajā lēcienā gājām uz stabilitāti. Tomam viss izdevās precīzi un augstākā atzīme šajā sezonā 71.75, kas deva 7. vietu savā grupā. Tātad līdz fināliem Top5 pietrūka 2 vietas.

Kopumā izcīnīta 18. vieta, kas ir Toma šīs sezonas labākais rezultāts. Tas bija City Big Air, tāpēc pielaists ierobežots dalībnieku skaits – sacensībās startēja 38 sportisti.

Līdz ar to pirmais sacensību cikls Big Air disciplīnās ir noslēdzies.

«Mūsu mērķis bija tikt kādā no posmiem labāko TOP10, taču ierobežoto treniņapstākļu dēļ to nevarējām izpildīt. Mums ir ierobežoti finanšu resursi un nevaram nodrošināt labākos treniņapstākļus. Izpildījām minimālo uzdevumu šajā sacensību ciklā. Tagad sākas otrais sacensību cikls - 5 PK posmi sloupstaila disciplīnā,» stāsta Latvijas Snovborda izlases treneris Inārs Bīrmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu