LLU: Reorganizāciju esam sākuši jau 2015.gadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Dažādas reorganizācijas aktivitātes Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) sāktas jau 2015.gadā un turpinās vēl tagad, komentējot publiskajā telpā nonākušās valsts augstskolu reorganizācijas idejas, atzina universitātes pārstāve Lana Janmere.

Viņa skaidroja, ka iepriekš augstskola ir konsolidējusies, no desmit zinātniskajiem institūtiem izveidojot trīs. Tāpat no 16.janvāra LLU pārņems Bulduru Dārzkopības vidusskolu.

«Turklāt pirms pāris gadiem esam samazinājuši budžeta vietu skaitu savās nespecializācijas jomās atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajam. Tāpat arī iekšienē esam ļoti daudz strādājuši, attīstījuši kvalitātes vadības sistēmu, lai uzlabotu gan studiju un pārvaldības kvalitāti, gan veicinātu zinātnes attīstību,» uz LLU stiprajām pusēm norādīja Janmere.

Augstskolai nav informācijas par iespējamām reformām augstākās izglītības jomā, taču arī LLU pārstāvji ir dzirdējuši dažādas diskusijas publiskajā telpā. Tomēr LLU rektore Irina Pilvere atzīst, ka augstskolai nav tiesību komentēt to, par ko nav zināms.

Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» apgalvoja, ka dažas no publiskajā telpā nonākušajām valsts augstskolu reorganizācijas idejām ir iepriekš nedzirdētas un pilnīgi plānprātīgas.

Augstskolu reorganizācijas versiju, kas publicēta portālā «pietiek.com», Šadurskis komentēja ar vārdiem «Zeme, atveries!». LLU gan «pietiek.com» publikācijā netika minēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu