Jauns vārds mūzikā: The Ludvig

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Bartulāns

Ar romantisku R&B balādi «I’m in Love With You» (mūzika – The Ludvig un Jānis Ķirsis / teksts The Ludvig) pie pašmāju popmūzikas debesīm iemirdzas jauns mākslinieks, «Latvijas lepnuma» laureāts kategorijā «Glābējs» Jēkabs Ludvigs Kalmanis jeb The Ludvig.

«Pirmā mīlestība ir tā, kuru katrs izdzīvo ar īpašām, vēl mīlestībai nesagatavotām un nenobriedušām jūtām. Tā ir mīlestība, kuru sajūt ar ļoti trausliem un jutīgiem nervu galiem. Tieši tādēļ, ka tā ir pirmā, tā ir arī tik kontrastējoša. Viss ir sakāpināts. Ja tajā laikā tu esi vientuļš, tad tu neesi tikai vientuļš, bet ļoooooti vientuļš,» klipa un dziesmas ideju skaidro 16 gadus vecais Jēkabs. «Ja esi blakus ar savu izredzēto, tad neesi tikai laimīgs; tad esi ekstrēmi laimīgs. Ja esi pirmās mīlestības aplaimots, tad vari ieelpot dzīvi!»

«Mums ir liels dziedātāju iztrūkums Latvijā, tādēļ priecājos, noklausoties šo dziesmu. Manuprāt, Jēkabs Ludvigs izklausās jau kā nobriedis mākslinieks. Ļoti simpātisks tembrs!» jauno dziedātāju slavē Raimonds Pauls.

Dziedātājs dzimis Talsos, dzīvo Dižstendē un pašlaik mācās NMV Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļā pie vokālās pedagoģes un dziedātājas Annijas Putniņas. «Sāku dziedāt, mācoties 4. klasē, kad vecākā māsa man izteica komplimentu par to, kā dziedāju līdzi dziesmām, kas skanēja pa radio. Mūziku sāku rakstīt 11 gadu vecumā – kopā ar labākajiem draugiem to darījām garāžā. Tiklīdz pirmās dziesmas bija gatavas, tās tajā pašā naktī pa telefonu atskaņojām pazīstamām meitenēm. Tagad dziesmas ar draugiem tik daudz vairs kopā nerakstām, jo katrs esam pievērsušies savam mūzikas stilam,» par sevi stāsta Jēkabs, piebilstot – viņaprāt, ar laiku dziesmas kļuvušas labākas un patiesākas gan vārdu, gan mūzikas ziņā. «Manuprāt, pašam dziesmas rakstīt ir labāk nekā ar kādu kopā, jo tad es tās spēju dziedāt daudz emocionālāk. Visas dziesmas, ko esmu uzrakstījis, stāsta par manām patiesajām emocijām, jo esmu pārliecināts, ka tām nav jābūt samākslotām.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu