LNB par 10 300 eiro iegādāsies lasītāju pašapkalpošanās stendus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) par 10 300 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) iegādāsies divus lasītāju pašapkalpošanās stendus, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

LNB izsludinātajā konkursā tika saņemts viens piedāvājums. Piedāvājuma iesniedzējs SIA «KMJ» uzvarēja konkursā un ar to tika noslēgts līgums.

Kā pavēstīja LNB pārstāvis Augusts Zilberts, lasītāji stendos varēs operatīvi un individuāli pasūtīt izdevumus, veikt samaksu ar bankas karti par dažādiem bibliotēkas pakalpojumiem, iegūt piekļuvi bezvadu interneta tīklam un veikt citas darbības.

«Iespējams, šajos stendos tiks ievietota arī informācija par LNB pakalpojumiem un aktualitātēm. Kopumā, stendi atvieglos darbu LNB personālam, vienlaikus padarot bibliotēkas lietošanu ērtāku lasītājiem,» atzīmēja Zilberts.

LNB pārstāvis skaidroja, ka pašapkalpošanās stendi un citas līdzīgas ierīces ir izplatīta un mūsdienīga prakse bibliotēkās arī citur pasaulē. Stendi mazina rindas pēc pakalpojumiem un ļauj darbiniekiem veikt sarežģītākus un prioritārākus uzdevumus nevis vienkāršas tehniskas darbības.

Patlaban, sekojot pašapkalpošanās praksei un tehnoloģijām, LNB apmeklētāji individuāli var izgatavot lasītāja kartes un iegūt informāciju par visiem bibliotēkas pakalpojumiem un publiskajiem pasākumiem. Audiovizuālajā lasītavā ir pieejami īpaši jaudīgi datori ar profesionālu foto, video un audio apstrādes programmatūru, ko ikviens var izmantot studiju, izziņas un darba vajadzībām.

Šī gada pirmajā pusgadā plānots izstrādāt programmatūru, kas nodrošinās pakalpojumu pieejamību stendos. Stendi varētu būt gatavi darbam rudenī.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «KMJ» apgrozījums 2015.gadā bija 96 135 eiro, savukārt zaudējumi - 65 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Ilgonim Ludānam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu