Sandensas kinofestivāla laikā notiks protesta akcija pret Trampu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šāgada Sandensas kinofestivāla laikā paredzēta plaša protesta akcija pret jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurā varētu piedalīties arī vairākas kinozvaigznes. Gājienu Jūtas štata Pārksitijā festivāla atklāšanas nedēļas nogalē 21. janvārī organizē kustība «Women’s March on Main», kas norāda, ka gājiens ir ikvienam, kas «ciena cilvēktiesības, pilsoniskās brīvības un dažādību».

Lai gan gājiena organizatori nav saistīti ar festivāla rīkotājiem, tie norāda, ka plānotais gājiens ļaus Holivudas sabiedrībai, kas Jūtas štatā pulcēsies uz vienu no gada nozīmīgākajiem kinonotikumiem, izrādīt solidaritāti pārējai valstij, «parādot savu cieņu brīvībai, cilvēktiesībām, mūsu drošībai un veselībai un atzīstot, ka mūsu valsts dažādība ir mūsu lielākais spēks».

Vietne «The Wrap», atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja, ka gājienā piedalīsies vairākas kinozvaigznes, režisori un citas slavenības.

Līdzīgs gājiens 21. janvārī - dienu pēc Trampa inaugurācijas - plānots arī Vašingtonā, kur gājienā plāno piedalīties ap 100 tūkstošiem cilvēku, Losandželosā, Ņujorkā un citviet ASV.

Galvenā gājiena Vašingtonā organizatori uzstāj, ka protesta akcija notiek tieši pret Trampu, tomēr daudzi no pasākuma rīkotājiem nav slēpuši savu nepatiku pret jaunievēlēto prezidentu un viņa politikas idejām.

Sandensas kinofestivālu šogad apmeklēs Selma Hajeka, Dženifera Anistone, Sāra Polsone, Rūnija Mara un daudzas citas slavenības.

Festivāls notiks 19.-29.janvārī. Organizatori sagaida, ka uz festivālu ieradīsies gandrīz 30 tūkstoši cilvēku.

Dalībai gājienā pagaidām pieteikušies 1000 cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu