Pareizticīgie un vecticībnieki svin Kristus piedzimšanas svētkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Šodien pareizticīgie un vecticībnieki Latvijā svin Ziemassvētkus - Kristus piedzimšanas svētkus.

Rietumu kristīgajā baznīcā Ziemassvētki tiek svinēti 25.decembrī un 26.decembrī. Pareizticīgo baznīca seko Jūlija Cēzara kalendāram, tāpēc pirmie Ziemassvētki tiek svinēti 7.janvārī. Latvijā ir aptuveni 400 000 tādu konfesiju pārstāvju, kuri Ziemassvētkus svin šodien, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Latvijas pareizticīgos un vecticībniekus Kristus piedzimšanas svētkos apsveicis gan valsts pirmais pāris - Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni, gan arī premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Valsts pirmais pāris novēl, lai svētku brīnums aizkustina ikvienu sirdi, ļaujot tajā iemājot ticībai, cerībai un mīlestībai.

Savukārt Ministru prezidents Kučinskis norādījis, ka kristīgajai pasaulei šie svētki ir jauns sākums, pozitīvu emociju un iekšējā miera gūšanas laiks. «Ziemassvētki ir ģimenes svētki gan reliģiskajās tradīcijās, gan sekulārajā vidē, tāpēc tie ir jo īpaši būtiski,» uzskata valdības vadītājs. Kučinskis iedzīvotājiem novēl šajā laikā būt starp sev tuvajiem cilvēkiem, izjūtot svētkus kā gada skaistāko periodu, veltot laiku sev, saviem piederīgajiem un savai ticībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu