Precizēts: Pēc ekspertu veikta novērtējuma Ventspilī augstākais jauniešu īpatsvars bezdarbnieku vidū

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Ventspilī, kura par savu moto izvēlējusies saukli «Pilsēta ar rītdienu», ir visaugstākais jauniešu īpatsvars bezdarbnieku vidū jeb katrs desmitais bezdarbnieks ir vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Turklāt Latvijā kopumā jauniešu īpatsvars kopējā bezdarbnieku skaitā uzrāda tendenci samazināties, bet Ventspilī jau vairākus gadus tas ir nemainīgi augsts un nemazinās.s.


Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras datiem, reģistrētā bezdarba līmenis 2016.gada novembrī Ventspilī bija 6,6%, bet Latvijā kopumā - 8%. Taču,saskaņā ar SIA «OEC Consult» ekspertu novērtējumu un aprēķiniem,satraucoši ir tas, ka Ventspilī salīdzinājumā ar citām lielajām pilsētām ir visaugstākais jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem īpatsvars kopējā bezdarbnieku skaitā – 10,7%.

Pat Latgales lielajās pilsētās šis rādītājs nav sasniedzis tik augstu līmeni.Pēc «OEC Consult» aprēķiniemDaugavpilī tas ir 8%, Rēzeknē - 5,9%, Jēkabpilī – 5,8%.

Pēc «OEC Consult» aprēķiniem14% no Ventspils bezdarbniekiem jau ilgstoši ir bez darba, grūtības atrast darbu tranzīta pilsētā ir vairāk nekā 12% bezdarbnieku ar invaliditāti, bet 8% bezdarbnieku ir vīrieši pirmspensijas vecumā. Lai gan Ventspilī ir viens no zemākajiem dzimstības rādītājiem starp lielajām pilsētām un tas ir zemāks nekā valstī vidēji, tomēr bezdarbnieku vidū ir arī daudz tādu, kas meklē darbu pēc bērna kopšanas atvaļinājuma – tādi ir 5,5%.

Liels jauniešu īpatsvars bezdarbnieku vidu Ventspilī ir par spīti tam, ka pilsētā tiek organizēti pasākumi jauniešu iesaistei darba tirgū un saņemto Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotā konkursa Labākais darbs ar jaunieti balvu nominācijā «Straujākais lēciens darba ar jaunatni attīstībai pašvaldībā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu