Kinoteātros filma par teroristu Carnajevu notveršanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo viens no gada intriģējošākajiem trilleriem – filma «Patriotu diena» («Patriots day»). Tās scenārija pamatā ir traģiskie notikumi Bostonas maratonā 2013. gadā.

Spraigajā trillerī spožo aktieru Marka Vālberga un Kevina Beikona vadībā soli pa solim tiek atklāti visniansētākie notikumi, kas saistīti ar terora aktu, kad pie Bostonas maratona finiša līnijas 2013.gada 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

Sarežģītas un spriedzes pilnas izmeklēšanas rezultātā ASV izmeklētāji noskaidroja, ka spridzekļus bija uzstādījuši divi čečenu imigranti - brāļi Carnajevi. Tamerlans Carnajevs zaudēja dzīvību dramatiskā vajāšanas operācijā, bet jaunākais brālis Džohars, kurš policijas operācijas laikā guva smagus ievainojumus, galu galā tika sagūstīts un notiesāts uz nāvi.

Trillera «Patriotu diena» režisors ir augstas klases vēsturisko notikumu rekonstruētājs Pīters Bergs. Pagājušā septembrī viņš pārsteidza pasauli ar vērienīgu kino stāstu «Deepwater Horizon: Liesmas okeānā», kas vēstīja par baisu katastrofu uz naftas ieguves platformas Meksikas līcī.

Savā jaunākajā kino projektā, dramatiskajā trillerī «Patriotu diena», Pīters Bergs skrupulozi rekonstruē vienu no sarežģītākajām un spraigākajām operācijā mūsdienu FIB aģentu un Bostonas policijas vēsturē, īpašu uzmanību veltot brāļu teroristu savstarpējo attiecību niansēm.

Uzbrukums Bostonas maratonam ir nopietnākais terora akts, kas ASV teritorijā tika pastrādāts kopš 2011.gada septembra, kad islāmistu teroristi uzbruka Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centra dvīņu torņiem un Pentagona ēkai Vašingtonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu