Desprē kļūst par «Dakāras» rallijreida kopvērtējuma līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc vairāku līderu problēmām par Dienvidamerikā notiekošā «Dakāras» rallijreida līderi vieglo automobiļu klasē pēc ceturtā posma ceturtdien kļuva francūzis Sirils Desprē, turklāt arī motociklu klasē pēc kritiena izstājās pašreizējais čempions Tobijs Praiss, kamēr kopvērtējuma līderis saņēma stundas sodu.

Ceturtdien notika 416 kilometrus garš speciālais ātrumposms un jau pirms tā bija zināms, ka sacensības neturpinās divkārtējais čempions un šī gada pirmajā etapā uzvarējušais katarietis Nasers Al Atija («Toyota»). Posmā problēmas radās «Peugeot» franču pilotiem Stefanam Peteranselam un Sebastjanam Lēbam, kuri zaudēja ap 20 minūtēm, bet īsi pirms posma beigām aptuveni divas stundas pēc iesēšanās kāpā zaudēja spānis Karloss Sainss («Peugeot»).

Posmā uzvaru guva vēl viens «Peugeot» pilots Desprē, kurš ir pieckārtējs čempions motociklu klasē, bet automobiļu ieskaitē kādā etapā triumfējis pirmoreiz karjerā. Nepilnas 11 minūtes aiz viņa otrajā vietā palika 2008. un 2009.gada pasaules autorallija čempionāta (WRC) vicečempions Miko Hirvonens no Somijas, kamēr trešo vietu izcīnīja 2014.gada rallijreida čempions Nani Roma («Toyota»).

Kopvērtējumā tagad Desprē par četrām minūtēm un astoņām sekundēm ir priekšā Peteranselam, bet aiz viņiem salīdzinoši netālu seko Hirvonens un iepriekšējais līderis Lēbs.

Sainss, kurš ir pieckārtējs WRC čempions un pašreizējā Pirmās formulas (F-1) pilota Karlosa Sainsa juniora tēvs, pēc etapa atzina, ka mašīnu, visticamāk, neizdosies salabot, turklāt viņš negadījumā sasitis muguru.

Tikmēr motociklu klasē ceturtdien pēc lielā ātrumā piedzīvota kritiena kājas kaulu salauza ar KTM braucošais austrālietis Praiss, kurš tika nogādāts slimnīcā.

Etapā triumfēja Praisa komandas biedrs Matīass Valkners, bet likās, ka droši uzvarai pretim dodas ar «Honda» startējošais spānis Hoans Barreda, kurš savu pārsvaru kopvērtējumā bija palielinājis līdz 22 minūtēm. Tomēr pēc posma viņam piešķīra stundas sodu par motocikla uzpildīšanu ar degvielu neatļautā vietā.

Līdz ar to tagad par kopvērtējuma līderi kļuvis čīlietis Pavlo Kvintanilja («Husqvarna»), kurš par divām minūtēm un septiņām sekundēm apsteidz Valkneru, bet trešais seko ar KTM braucošais slovāks Štefans Svitko.

Arī piektais etaps gaidāms smags. Tajā speciālais ātrumposms būs 447 kilometrus garš.

Dienvidamerikā notiekošajā «Dakāras» rallijreidā kopumā plānotajos 12 posmos dalībniekiem šogad nāksies veikt vairāk nekā 8000 kilometru distanci Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā, šķērsojot arī Andu kalnus.

Pērn sacensībās, kas notika Argentīnā un Bolīvijā, vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels, kurš karjerā «Dakāras» rallijreidā kopā bijis labākais 12 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu