Al Atija izstājas no «Dakāras» rallijreida

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divkārtējais čempions un šī gada pirmajā etapā uzvarējušais katarietis Nasers Al Atija ceturtdien tehnisku iemeslu dēļ bija spiests izstāties no «Dakāras» rallijreida.

Kā atklājusi Al Atijas pārstāvētā «Toyota» vienība, 2011. un 2015.gada sacensību čempions ceturtdien neiesāka ceturto posmu, jo dienu iepriekš viņš neveiksmīgi ar riteni trāpīja pa lielu akmeni un pilnībā sadragāja daļu automašīnas.

««Toyota Hilux» bojājumi ir pārāk plaši, lai komanda tos spētu novērst,» pausts paziņojumā.

Pirms trešdienas posma Al Atija bija kopvērtējuma otrajā vietā. Viņš pirmdien uzvarēja pirmajā etapā, kas gan bija tikai 39 kilometrus garš.

Ceturtdien notiek ceturtais etaps, kurā sacensību daļa ir 417 kilometrus gara. Pirms tā kopvērtējuma līderis ir titulētais francūzis Sebastjans Lēbs.

Al Atija ir 2012.gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāts šaušanā apaļajā stendā. Pērn Riodežaneiro viņš ieņēma priekšpēdējo vietu 32 šāvēju vidū.

Dienvidamerikā notiekošajā «Dakāras» rallijreidā kopumā plānotajos 12 posmos dalībniekiem šogad nāksies veikt vairāk nekā 8000 kilometru distanci Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā, šķērsojot arī Andu kalnus.

Pērn sacensībās, kas notika Argentīnā un Bolīvijā, vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels, kurš karjerā «Dakāras» rallijreidā kopā bijis labākais 12 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu