Vista saldajā terijaki mērcē

FOTO: PantherMedia/Scanpix

Ideja garšīgām vakariņām 4 personām!

Nepieciešams:

  • 50 grami sojas mērces
  • 70 grami svaigi spiestas apelsīna sulas
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarote smalki rīvēta svaiga ingvera
  • 1 tējkarote sezama eļļas
  • 700-900 grami vistas filejas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1,5 ēdamkarotes nesālīta sviesta
  • sezama sēklas

Pagatavošana:

Lielā traukā ievieto visus marinādei paredzētos produktus: soju, apelsīnu sulu, medu, ingveru un sezama eļļu. Sagriez vistas fileju mazos gabaliņos un ievieto tos marinādē. Pāri pārliec pārtikas plēvi un ļauj vistai marinēties apmēram 20 minūtes.

Uz vidēji lielas uguns uzsildi lielu pannu un pievieno eļļu. Izņem vistu no trauka, atstājot marinādes šķidrumu tajā. Liec vistas gabaliņus uz pannas un cep līdz tā kļūst zeltaina.

Kad vista uzcepusies, ievieto vistu atsevišķā traukā. Atlikušo marinādi no trauka ielej pannā un pievieno sviestu. Ļauj sviestam izkust un iemaisi to marinādē. Kad masa kļuvusi viendabīga, ievieto atpakaļ pannā vistu un samaisi.

Pasniedzot pārkaisi pāri sezama sēklas. Lai labi garšo!

Vistu terijaki mērcē var pasniegt kopā ar vārītiem rīsiem vai dārzeņiem, bet pāri pārkaisīt lociņus.

Sezama eļlu nepieciešamības gadījumā var aizstāt arī ar jebkuru citu, tomēr tā sniegs pilnīgāku garšu.

Uz augšu