Jaunajā TV šovā «Kurš kuru» Florence iejūtas kalēja lomā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ja mīlam to, ko darām, vai dzimumam un stereotipiem ir nozīme? Šādu jautājumu visām skatītājām uzdos atraktīvais izaicinājuma šovs «Kurš Kuru», kas jau šovakar plkst. 21:00 startēs pirmajā, īstajā un vienīgajā televīzijā sievietēm «STV Pirmā!» Šarmantā aktrise Ieva Florence un improvizators Rihards Sniegs viens otru izaicinās, mainīsies lomām un izmēģinās tipiskas pretējā dzimuma profesijas, lai darba dienas beigās noteiktu – kurš kuru? Turklāt arodu apgūs no labākajiem sava amata meistariem. Ieva Florence uzskata, ka nav profesijas, kuru sieviete nespētu veikt un ir gatava to pierādīt, izmēģinot jebkuru vīrišķīgu profesiju. Vai tiešām sievietes vīriešu darbu spēj izdarīt tikpat labi, kā stiprais dzimums?

Šova «Kurš Kuru» pirmajā sērijā Rihards izaicinās Ievu kļūt par kalēju, bet arodu apgūt pie «Svennes kalējiem» un eksperta ar vairāku gadu pieredzi metālapstrādē – Jurģi Sīmansonu. Ja pirms izaicinājuma saņemšana Ieva bija tērpusies vasarīgi baltā kleitiņā, tad darbu uzsākot viņa bija spiesta to nomainīt pret smēdei piemērotāku apģērbu. Darbs, protams, sāksies ar instruktāžu un iepazīšanās ar instrumentiem – vai Ieva zinās, kas ir dampāmurs jeb pneimatiskais āmurs? Un ko kalējs dara uz laktas? Uzzinot, ka metālu nevis kausē, bet karsē, kā arī to, ka kalēji nevis strādā uz plītiņas, bet ēzes, Ieva ķersies pie sarežģītā un fiziski smagā kalšanas procesa. Kā viņai veiksies un kādu atzīmi par Ievas darbu viņai liks kalējs Jurģis? Uzzini jau šovakar, šovā «Kurš Kuru», jo kā atzīst pati Ieva, šajā sērijā viņa pārvarēs bailes gan no ripzāģa, gan citiem tikpat bīstamiem instrumentiem.

Ieva Rihardam piespēlēs audēja profesiju, par viņa darba vadītāju izraugoties profesionālu audēju – Gaļinu Birkavu.

Turklāt, kā izrādās, tā sākotnēji ir bijusi īsti vīrišķīga profesija – 17/ 18. gadsimtā populārs bijis vēveru amats, bet par audējiem strādāja tieši stiprā dzimuma pārstāvji. Ja Riharda priekšzināšanas par aušanu līdz šim aprobežojās ar to, ka viņš bija redzējis stelles – turklāt datorā, tad pēc piedalīšanās šovā, viņš atzīs, ka aušana patiešām ir fiziski smags darbs. Tas prasa arī matemātisku precizitāti un spēju vienlaicīgi strādāt gan ar galvu, gan kājām un rokām.

Taču aušana reizē esot arī ļoti mediatīvs process, kuru vislabāk darīt bez apaviem kājām. Vai Rihardam izdosies sevi mobilizēt un ar juveliera precizitāti paralēli darīt vairākas lietas? Un kurš galu galā savu jauno profesiju būs apguvis labāk – Ieva vai Rihards? Skaties jau šovakar, plkst. 21:00 šovā «Kurš Kuru» pirmajā, īstajā un vienīgajā televīzijā sievietēm «STV Pirmā!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu