Situācija lidostā «Rīga» stabilizējusies; atsevišķi reisi joprojām kavējas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Starptautiskajā lidostā «Rīga» situācija dienas otrajā pusē ir stabilizējusies, taču atsevišķi reisi joprojām kavējas, liecina informācija lidostas mājaslapā.

(Pievienota 4. līdz 7.rindkopa.)

Situācija ir krietni uzlabojusies salīdzinājumā ar rītu un pusdienlaiku, kad vairāki ielidojošie reisi tika pārvirzīti uz citām lidostām, vairāki ielidojošie un izlidojošie reisi atcelti, kā arī būtiski kavējas gan reisu ielidošana, gan izlidošana.

Kā ziņots, sniegputeņa dēļ šodien tika atcelti izlidojušie reisi uz Stokholmu, Kopenhāgenu, Viļņu, Oslo un Tallinu, kā arī atcelti šo maršrutu atpakaļreisi. Tāpat atcelti ielidojošie reisi no Minhenes, Berlīnes, Helsinkiem, Sanktpēterburgas un Kijevas.

Lidostas «Rīga» pārstāve Laura Karnīte aģentūrai LETA pauda, ka par spīti putenim un ļoti nelabvēlīgajiem laika apstākļiem lidosta «Rīga» turpina strādāt un nodrošina ienākošos un izejošos lidojumus. Lai uzturētu lidlauku lietošanas kārtībā, strādā visas lidostas tehnikas vienības, kā arī ir piesaistīta papildus tehnika un darbinieki.

«No kopumā trešdien plānotajiem vairāk nekā 140 ielidojošiem un izlidojošiem reisiem priekšpusdienā tika atcelti 20 reisi, trīs reisi no rīta tika novirzīti uz Tallinu, bet vēlāk ieradās Rīgā. Pēcpusdienā neviens reiss nav ticis atcelts. Lēmumu par reisu atcelšanu vai novirzīšanu uz citu lidostu pieņem attiecīgā aviokompānija,» skaidroja Karnīte.

Pārējie reisi, lai gan atsevišķos gadījumos ar kavēšanos, ir devušies uz saviem galamērķiem vai ieradušies Rīgā.

«Lai gan laika prognoze vakaram un naktij ir tikpat nelabvēlīga cik iepriekš, lidosta turpinās strādāt, taču aicinām pasažierus sekot līdzi aktuālajai informācijai par izmaiņām lidojumu sarakstā lidostas mājaslapā vai vērsties pie savas aviokompānijas. Aicinām arī doties uz lidostu laikus, rēķinoties ar sniegputeņa apgrūtināto satiksmi,» klāstīja lidostas pārstāve.

Brāzmains vējš un putenis Rīgā gaidāms arī ceturtdien, 5.janvārī, bet nokrišņu būs maz, pastiprināsies sals.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu