Mārtiņš Sesks sezonu sāks «Rally Alūksne» ar jaunu stūrmani - Andri Mālnieku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LMT Autosporta Akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks uzsācis sadarbību ar stūrmani Andri Mālnieku, un pirmās kopējās sacensības ekipāža aizvadīs jau nākamnedēļ, 13.- 14.janvārī «Rally Alūksne».

Jauno rallija sezonu LMT Autosporta akadēmijas ekipāža iesāks Alūksnē, bet kopumā šogad plānots piedalīties gan Latvijas Rallija čempionāta posmos, gan cerams arī Eiropas čempionāta posmos. Meklējot jauno stūrmani, tika izvirzītas sekojošas prasības - labas angļu valodas zināšanas, iepriekšēja pieredze stūrmaņa krēslā un brīvais laiks sacensībām un treniņiem.

Šajā sezonā M. Seska stūrmaņa krēslā būs Andris Mālnieks, kurš kā stūrmanis sācis savas gaitas tieši «LMT Autosporta Akadēmijā», 2013. gadā izcīnot Latvijas vicečempiona titulu R2 klasē kopā ar komandas pilotu Emīlu Blūmu. Gadu vēlāk Andris kļuva par Latvijas Čempionu LRČ2/N4 klasē kopā ar leģendāro Jāni Vorobjovu. Mālnieks ir arī Latvijas vicečempions LRČ2/N4 2015.g. un Lietuvas čempions N4 klasē 2015.gadā. Pērn A. Mālniekam izcīnīja Latvijas vicečempiona titulu LRČ1 klasē un viņam ir arī Sporta Meistara tituls.

«Šā gada mērķis noteikti ir noturēt sasniegto līmeni un cīnīties par jaunām uzvarām. Mācīsimies un, pats galvenais, izbaudīsim rallijus. No jaunā stūrmaņa gaidu milzīgu atdevi, man ir lielas cerības, ka tā būs! Izvēles iespējas bija uz rokas pirkstiem saskaitāmas, gala lēmums tika pieņemts tikai neilgi pirms Ziemassvētkiem, ceru, ka izvēle būs bijusi pareizā, bet par to varēs spriest tikai pēc pāris rallijiem,» - tā «LMT Autosporta Akadēmijas» pilots Mārtiņš Sesks.

«Šobrīd esam kopā aizvadījuši testus Somijā, vērtēju, ka sadarbība veidojas laba, viens otru saprotam. Domāju, ka jaunības azarts, enerģija savienojumā ar manu stūrmaņa pieredzi nesīs mums panākumus. Esam izvirzījuši ambiciozus mērķus, kā arī esam gatavi daudz strādāt, lai tos sasniegtu. Arī veiksmes faktors nav mazsvarīgs,» piebilst Mārtiņa Seska stūrmanis Andris Mālnieks.

Ņemot vērā laika prognozes, «Rally Alūksne» visticamāk norisināsies īstas ziemas apstākļos, jo paredzams, ka netrūks ne sniega, ne aukstuma. LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža, pēc treniņiem sniegotajā Somijā, ir gatava jaunajai rallija sezonai, ziemas apstākļiem.

«Rally Alūksne» reizē būs Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu pirmais posms, kā arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu atklāšanas sacīkstes. Pirmās dienas vakarā dalībniekiem tumsas apstākļos jāveic pirmie trīs ātrumposmi. Sacīkšu otrajā dienā rallija dalībniekiem pievienosies arī rallijsprinta vērtējumā startējošās ekipāžas un cīņas turpināsies vēl septiņos ātrumposmos. Kopējā «dopos» veicamā rallija distance būs mazliet lielāka par 100 kilometriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu