Latvijas hokeja izlases treneris pēc neveiksmes: Man laiks atstāt amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns pēc komandas izkrišanas no pasaules čempionāta augstākās divīzijas ir apņēmības pilns atstāt amatu.

Latvijas U-20 hokeja izlase otrdien otrajā pārspēlē par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā ar 1:4 zaudēja Somijai, līdz ar to piedzīvojot neveiksmi sērijā un izkrītot uz pirmās divīzijas A grupu.

Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām Latvijas juniori pērnā gada U-20 pasaules čempionei Somijai zaudēja ar 0-2, jo pirmajā pārspēlē pirmdien cieta neveiksmi ar 1:2.

«Mačā ar somiem mūs pievīla disciplīna - daudz spēka atņēma spēle mazākumā. Tāpat arī vairākumā radījām maz momentu,» portālā «championat.com» citēts speciālists. «Somija tomēr ir cita līmeņa komanda - ne velti pērnā gada čempioni. Nevienai no komandām nebija, kur atkāpties, tomēr meistarība ņēma virsroku. Gatavojāmies, ka varam spēlēt ne sliktāk par viņiem, ja vien izdotos nepievērst uzmanību, ka tā ir Somija

«Uzdevumu palikt augstākajā divīzijā neizpildījām, līdz ar to man ir laiks doties un sniegt iespēju citiem atgriezties augstākajā grupā,» stāstīja Miļuns, paužot, ka neveiksmei ir daudz iemesli. «Pats turnīrs ir liela skola. Pateicu puišiem paldies par parādīto sniegumu. Pret ASV slikti nospēlējām tikai vienā periodā, pret Kanādu nespēlējām slikti. Katrā spēlē bija viens izšķirošais periods, kurā mums pietrūka veiksmes. Laikam tomēr viss mūsu hokejā nav tik tumši.»

Latvijas junioru izlase augstākajā divīzijā spēlēja pēc trīs gadu pārtraukuma, taču Kanādā notiekošajā čempionātā zaudēja visās sešās spēlēs, tāpēc nākamajā sezonā tā atkal būs līmeni zemāk, kamēr uz augstāko divīziju pacelsies Baltkrievija.

Pērn izlasi augstākajā divīzijā ieveda Leonīds Beresņevs, bet Miļuns palīdzēja vietu spēcīgāko komandu saimē saglabāt Latvijas U-18 valstsvienībai. Miļuns regulāri trenējis Latvijas jaunatnes izlases un 2011.gadā elites divīzijā ieveda U-18 hokejistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu