«Vienotības» deputāts aicina izvērtēt Jakrina iecelšanu «Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgas domes «Vienotības» frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks aicina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) izvērtēt iespējamo interešu konfliktu, ieceļot Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Emīlu Jakrinu pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes locekļa amatā.

Partijas «Vienotība» Rīgas domes deputātu frakcijas referents Edgars Ikstens informēja, ka Pulks ir nosūtījis vēstules VARAM un KNAB, kurās aicina izvērtēt, vai, apstiprinot Jakrinu «Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatā, nav pārkāpts labas pārvaldības princips un saskatāms amatpersonas interešu konflikts.

Pamatojoties uz Rīgas domes Satiksmes departamenta nolikumu, departamenta funkcijās ietilpst pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumu un pasažieru komercpārvadājumu pārraudzība, koordinēšana un kontrole.

««Rīgas satiksmes» valdes loceklis Jakrins pieņems ar sabiedriskā transporta attīstību saistītus lēmumus, savukārt Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jakrins pārraudzīs un kontrolēs šos lēmumus. Par kādu objektīvu pašvaldības kapitālsabiedrības uzraudzību šādā gadījumā var runāt?» jautā Pulks.

Jau ziņots, ka Jakrins drīkst savienot darbu «Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja amatu. Tomēr, lai nerastos interešu konflikts, apvienojot amatus, ir nodalītas kompetences.

Jakrins tika iecelts «Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatā uzreiz pēc tam, kad viņu šim amatam nominēja «Rīgas satiksmes» valdes locekļa amata kandidātu konkursa komisija.

«Rīgas satiksmes» valdes locekļa amata kandidātu konkursa komisija saņēma desmit pieteikumus. Pamatojoties uz kandidātu izvērtējuma rezultātiem un atbilstoši definētajām kandidātu atlases prasībām, komisija nolēma valdes locekļa amatam nominēt Jakrinu.

«Rīgas satiksmes» dalībnieki ārkārtas sapulcē 27.decembrī Jakrinu iecēla kompānijas valdes locekļa amatā uz pieciem gadiem.

Jakrins Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumus veic no augusta vidus, kad saistībā ar Rīgas ielu remonta lēno gaitu no amata tika atstādināts departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Pirms tam Jakrins bija Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis. Jakrins savulaik bijis arī nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) biedrs, 2005.gadā viņš ieņēma Rīgas vicemēra Jāņa Birka padomnieka amatu, kā arī SIA «Rīgas nami» padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Savukārt 2010.gadā ar Jakrina vārdu bija saistīts politisks skandāls, kad partijas biedri viņu izslēdza no partijas, jo Jakrins vienlaikus ieņēma vairākus nozīmīgus amatus, tostarp satiksmes ministra biroja vadītāja amatu un CSDD valdes locekļa amatu. Kā toreiz pauda VL-TB/LNNK vadība, Jakrina iecelšana CSDD valdē vērtējama kā nepieņemama gan tāpēc, ka tas veikts pēdējā dienā bez jebkāda konkursa, gan paša Jakrina apšaubāmās reputācijas dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu