KM: Lielo pilsētu prasība atcelt mediju politikas pamatnostādnes ir nepamatota

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministrija (KM) uzskata, ka Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) aicinājums atcelt Latvijas mediju politikas pamatnostādnes 2016.-2020. gadam ir nepamatots, pavēstīja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Kokale informēja, ka LLPA pagājušā gada 19.augustā sniegusi elektronisku saskaņojumu pamatnostādņu īstenošanas plāna punktam, kurā teikts, ka darba grupas gala ziņojuma ieteikumi ir iekļaujami labās prakses vadlīnijās pašvaldību informatīvo izdevumu veidošanai. Tādējādi LLPA Ministru kabineta (MK) kārtības ruļļa noteiktajā kārtībā esot apliecinājusi savu atbalstu gan darba grupas gala ziņojumam, gan Mediju politikas pamatnostādnēm un plānam.

Vienlaikus Kokale skaidroja, ka mediju politikas pamatnostādnes ir izstrādātas un saskaņotas atbilstoši MK kārtības rullī noteiktajai kārtībai. «Mediju politikas pamatnostādnes ir rūpīgi izstrādāts dokuments, darbs pie kura sākās 2014.gada rudenī, kad tika izveidota pamatnostādņu izstrādes darba grupa. Tajā tika iekļauti nozares pārstāvji gan no profesionālās, gan akadēmiskās vides,» paziņoja Kokale.

Pēc viņas paustā, jau 2014.gadā kā viens no problēmjautājumiem tika izvirzīta komercsludinājumu publicēšana pašvaldības informatīvajos izdevumos, tāpēc uz darba grupas sagatavoto materiālu pamata KM izstrādāja mediju nozares politiku - pamatnostādnes un to īstenošanas plānu.

Tāpat Kokale atzīmēja, ka pašvaldību pārstāvji, tostarp LLPA un Latvijas Pašvaldību savienība, piedalījās 2016.gada februārī izveidotajā darba grupā, kuras mērķis bija priekšlikumu sagatavošana normatīvā regulējuma izstrādei par pašvaldību un citu publisko personu informatīvo izdevumu nepiedalīšanos reklāmas tirgū un sabiedrības informēšanas pienākuma īstenošanu.

Jau ziņots, ka LLPA aicina ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un citas valsts amatpersonas atcelt Latvijas mediju politikas pamatnostādnes 2016.-2020. gadam, jo darba grupā, kas tās izstrādāja, ir veikti demokrātijas principu pārkāpumi.

LLPA pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska informēja, ka asociācija ar atklātu vēstuli vērsusies pie Kučinska, kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK), visām Saeimas frakcijām un citām amatpersonām, norādot, ka darba grupā, kura izstrādāja Mediju politikas pamatnostādnes, ir būtiski pārkāpti demokrātijas principi, un pieņemtais dokuments uzskatāms par nepamatotu un neleģitīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu