«Ogre»/«Kumho Tyre» gada noslēdzošajā LBL mačā sensacionāli uzvar «VEF Rīga»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Ogre»/«Kumho Tyre» komanda «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē piektdien savā laukumā ar rezultātu 80:72 (25:18, 12:16, 21:20, 22:18) pārspēja «VEF Rīga» komandu.

«VEF Rīga» šosezon cieta pirmo zaudējumu Latvijas čempionātā, kas «Ventspils» basketbolistiem ļaus Jauno gadu sagaidīt LBL līderes godā.

Ogrēniešu sensacionālajā panākumā uzvarētājiem ar 16 punktiem un sešām bumbām zem groziem izcēlās Guntis Sīpoliņš, bet pa 15 punktiem guva Mārcis Vītols un Kārlis Apsītis

Tikmēr rīdziniekus no zaudējuma neglāba Mareka Mejera 23 punkti, bet pa 13 punktiem iemeta Kristofers Ričardss un Jānis Blūms, kurš atgriezās laukumā pēc traumas izdziedēšanas.

Mača pirmajās divās minūtēs laukuma saimnieki sameta 12 punktus, bet savu grozu nosargāja neiekarotu. Pirmo ceturksni Ogres basketbolisti uzvarēja ar 25:18, bet mača otrajā nogrieznī viesi pietuvojās un panāca neizšķirtu 34:34. Pārtraukumā komandas devās rezultāta tablo vēstot 37:34 mājinieku labā, bet trešajā ceturksnī «VEF Rīga» pārņēma vadību un vairākas reizes atradās priekšā ar pieciem punktiem.

Tiesa, «Ogre»/«Kumho Tyre» neļāva pretiniekiem attālināties un atguva vadību. Ceturtās ceturtdaļas sākumā cīņa aizritēja līdzīgi, bet ceturkšņa otrajā pusē laukuma saimnieki pamazām attālinājās un svinēja sensacionālu uzvaru ar 80:72.

Līdz ar panākumu ogrēnieši pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, kas bija piedzīvota LBL un «Triobet» Baltijas Basketbola līgas ietvaros.

LETA jau vēstīja, ka «Ventspils» komanda piektdien ar 86:72 (24:14, 26:15, 16:22, 20:21) viesos pieveica «Jēkabpili».

Ar 17 punktiem un septiņām bumbām zem groziem uzvarētājiem izcēlās Folerins Kempbels, 14 punkti Mārim Gulbim, bet pa 11 sameta Villijs Dīns, Ronalds Zaķis un Toms Leimanis. Pirmo pilnvērtīgo spēli Kurzemes komandas sastāvā aizvadīja jaunpienācējs Ingus Jakovičs, kurš 17 minūtēs guva piecus punktus.

Tikmēr jēkabpiliešiem rezultatīvākais bija Roberts Stumbris, kurā guva 13 punktus, bet pa desmit punktiem iemeta Edgars Štelmahers un Kristaps Miglinieks.

Ventspilnieki spēli iesāka ar izrāvienu 14:0, bet mājinieki pirmos punktu guva vien pēc nospēlētām trīsarpus minūtēm. Pirmo puslaiku Kurzemes komanda uzvarēja ar 50:29, bet trešajā ceturtdaļā viesu pārsvars saruka līdz 14 punktiem. Ceturtajā ceturksnī mājinieki nespēja atspēlēties, līdz ar to «Ventspils» varēja svinēt uzvaru ar 86:72.

Ventspilnieku gada pēdējā spēlē savainojumu dēļ nevarēja piedalīties Rihards Lomažs un Andrejs Gražulis, toties ierindā bija no traumām atguvušies Kristaps Janičenoks un Māris Gulbis.

«Ventspils» basketbolisti vietējā čempionātā pašlaik guvuši sešas uzvaras pēc kārtas, kamēr Jēkabpils vienībai pēdējos septiņos mačos ir tikai divas uzvaras.

Abas komandas savā starpā tikās jau šīs sezonas sākumā septembrī, kad uzvaru savā laukumā ar 91:70 izcīnīja «Ventspils».

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā Jauno gadu sagaidīs «Ventspils», kas tikusi pie 13 uzvarām 14 mačos, bet tai ar deviņām uzvarām desmit spēlēs seko «VEF Rīga». Tālāk ar astoņām uzvarām 15 mačos seko «Valmiera»/ORDO, bet pēc tam ir divas komandas ar 50% bilanci. «Barons kvartāls» guvis septiņus panākumus 14 cīņās, bet «Jūrmala»/«Fēnikss» ir astoņi panākumi un tikpat zaudējumi.

Tikmēr «Jēkabpils» vienībai ir sešas uzvaras 13 mačos, kamēr «Liepāja»/«Triobet» tikpat panākumus guvusi 15 cīņās, kas tai dod septīto pozīciju. Savukārt Ogres basketbolistiem ir piecas uzvaras 13 mačos, bet «Valka»/«Valga» komanda guvusi trīs uzvaras deviņos mačos, kamēr turnīra tabulu ar divām uzvarām 15 spēlēs noslēdz «Latvijas Universitāte».

Šajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra «OlyBet» vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām «Molten» ražojuma bumbām, kā arī tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā «Daugava».

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida «Lattelecom» televīzijas kanāls «Best4Sport».

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav «Jelgavas» kluba.

«VEF Rīga», kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece «Ventspils» - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi «Ventspils», astoņas reizes «Brocēni», četras «VEF Rīga», divas «Barons», pa vienai «ASK Rīga» un «Valmiera»/ORDO.

Aizvadītajā sezonā «Valmiera»/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza «VEF Rīga» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu