Karstākie sporta notikumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/AFP/LETA/SCANPIX

Nepilnus 12 mēnešus esam rakstījuši par svarīgākajiem sporta notikumiem pasaulē, tādēļ piedāvājam iepazīties ar aizvadītā gada lasītākajām sporta ziņām. Visvairāk cilvēkus interesējuši raksti hokeju un boksu, kā arī politiku. Spilgtākos gada notikumus atcerieties, lasot zemāk izceltos rakstus.

 
Foto: Edijs Pālens/LETA

10. Mūsu hokejisti fantastiski atspēlējas, bet piedzīvo sāpīgu zaudējumu

Sāpīgu zaudējumu pasaules čempionāta (PČ) ceturtajā spēlē piedzīvoja Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas Maskavā, mača gaitā atspēlējot trīs ripu deficītu, ar rezultātu 4:5 (0:0, 3:3, 1:2) piekāpās Šveices valstsvienībai. Piekto ripu mūsu vienība savos vārtos ielaida vien minūti un 29 sekundes pirms trešā perioda beigām. Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā atzina divu vārtu autoru Miķeli Rēdlihu.

Tuvojoties pamatlaika izskaņai, hokejs abu izlašu izpildījumā kļuva nedaudz piesardzīgāks, bet hokejisti nekautrējās viens otru provocēt, taču noraidījumi, kas tik bieži dalīti spēles pirmajā daļā, nesekoja. Tomēr 89 sekundes pirms pamatlaika beigām Šveice guva uzvaras vārtus, kad Latvijas hokejistu kļūdu izmantoja Blūms. Pēdējā minūtē Latvija nomainīja Masaļski pret sesto laukuma spēlētāju un iespieda pretiniekus viņu zonā, taču ripu raidīt vārtos neizdevās.

Latvija - Šveice 4:5 (0:0, 3:3, 1:2)

1:0 Nino Nīderreiters (Andrigjeto, Diass) (23:33, vair.).

2:0 Nino Nīderreiters (Di Buā, Diass) (26:06, vair.).

3:0 Gregorijs Hofmans (Andrigjeto, Šapi) (28:30)

3:1 Miķelis Rēdlihs (Sotnieks, Cibuļskis) (33:24, vair.).

3:2 Miķelis Rēdlihs (Sotnieks, Cibuļskis) (37:23, vair.).

3:3 Ronalds Ķēniņš (38:36).

4:3 Svens Andrigjeto (Gērings) (45:56).

4:4 Aleksejs Širokovs (Galviņš, Daugaviņš) (46:22).

5:4 Ēriks Blūms (58:31).

Metieni: 17 - 31

Soda minūtes: 22 - 10

 
Foto: LETA

9. Žurnāls: Sandi Ozoliņu nomāc finansiālas grūtības?

Žurnāls «Privātā Dzīve» (PDz) vēstīja, ka leģendārais Latvijas hokejists gatavojas pārdot savu biznesu, plānojot iegūt 2,5 miljonus eiro. Viņš plānojot šķirties no SIA «Golfs & Karti», kas pazīstama kā Ozo golfa klubs.

«Šodien es to neesmu pārdevis, jo nevaru to izdarīt - patlaban atrodos ārpus Latvijas,» PDz sacīja Ozoliņš. «Mēs nekad nezinām, kas notiks rīt. Vai pat pēc stundas. Ja kas tāds notiks, tas noteikti uzrādīsies Lursoftā.»

Uzņēmums SIA «Golfs & Karti» reģistrēts 1999. gada 14. jūlijā. 90 procenti kapitāldaļu pieder Sandim Ozoliņam, bet 10 procenti Armandam Pučem. 2014. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 500 417 eiro, peļņa pēc nodokļiem 23 354 eiro. Pagājušā gada jūlijā Ozoliņš savas daļas ieķīlājis SEB Bankā par 579 709 eiro.

Leģendārais latviešu aizsargs 1996. gadā, pārstāvot Kolorado «Avalanche» komandu, izcīnīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu. Spēlējot NHL, Ozoliņš nopelnīja 35 miljonus ASV dolāru.

Hokejista karjerai Ozoliņš punktu lika pirms pāris sezonām. Tagad Ozoliņš strādā par Rīgas «Dinamo» galvenā trenera palīgu.

 
Foto: LETA

8. Sprukts pateica to, ko daudzi hokejisti noklusē, «norij»

Pieredzējušais hokejists Jānis Sprukts kanāla TV6 raidījumā «Overtime TV» pirms pasaules čempionāta atklāja, kāpēc izvēlējies nekandidēt uz vietu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā, pauda savas domas par hokeja saimniecības virtuvi un uzskata, ka apstākļi izlasē ir nepieņemami. Viņš smagi kritizēja arī bijušo Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu, kurš hokejistu nosauca par žuļiku.

«Mana vēlme nav iegriezt spēlētājiem [izlases] vai treneriem, personālam. Vēlme ir parādīt, cik ilgus gadus jau tas notiek un cik tas ir nesakārtoti. Varbūt daudzi nepiekrīt, bet pie pašreizējās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadības Latvijas hokejs degradējas.

LHF neciena cilvēkus, kas iegulda savu laiku, veselību, kuru laikā tie atrodas izlasē, jo netiek izveidoti apstākļi, kuros būtu patīkami atrasties,» uzskata Sprukts.

Viņš norādīja, ka valstsvienībai regulāri mainās apstākļi, piemēram, bāzes nometne teju katru gadu ir citā hallē. «Nav normāli, ka izlasei nav savas vietas. Vienreiz tā ir Piņķos, citreiz Ozolniekos vai «Volvo» hallē. Ēšana arī tad «Staburagā», tad «Lido». Cauru gadu lēkājām no vienas vietas, uz otru.»

34 gadus vecais Sprukts Latvijas izlasi pārstāvējis sešos pasaules čempionātos.

«Šobrīd notiek hokeja degradēšana, tas vienkārši netiek attīstīts.

Piemērs. Jauniešu hokejā spēlētāju mums ir daudz, bet kas notiek, kad jāpārkāpj uz pieaugušo vecumu? Nekas nenotiek,» norādīja pieredzējušais uzbrucējs.

Sprukts atklāja, ka ar viņu nav nokārtotas saistības (finansiālas) par iepriekšējo gadu. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņš nevēlējās pretendēt uz vietu izlases sastāvā šā gada pasaules čempionātam, kas nākammēnes risināsies Maskavā un Sanktpēterburgā.

«Par savu lēmumu pēc sezonas paziņoju gan trenerim, gan menedžerim. Pateicu, ka ar mani un ne tikai - ar visu izlasi - nav nokārtotas saistības - parāds par pagājušo gadu. Mums iedeva pusi no solītās summas. Tas ir par pagājušo gadu. Šogad tiek viss darīts tā, lai tu atgrieztos izlasē, un tev samaksās par pagājušo gadu.

Katru gadu ir cilvēki, kuriem netiek samaksāts. Laikā, kad Ozoliņš (Sandis) bija menedžeris, tad nebija nevienas problēmas. Tad laikam Kirovs nevarēja situāciju kontrolēt,» pastāstīja Sprukts.

Izlases laikā ar spēlētājiem netiek slēgti līgumi, ko Sprukts uzskata par nepieņemamu situāciju. Daļai izlases kandidātu netiek nodrošināts ekipējums. «No ekipējuma neko daudz neprasu. Galvenais, lai būtu vienādas ķiveres un sagatavotas nūjas. Pārējo es pats sev nodrošināšu.»

Viņš atcerējās gadījumu, kad hokejistam, kuram nebija cimdu, bija jāraksta iesniegums, lai tos piešķirtu. «Atnāca hokejists un teica: man nav cimdu. Ekipējuma menedžeris atbildēja, ka ir tik un jāprasa Kirovam, vai iedos vai ne.

Tiek rakstīts Kirovam lūgums, kurš ar savu parakstu apliecina, ka viņam var piešķirt cimdus. Kā Hokeja federācijas prezidents var neuzticēties savam cilvēkam, neiedot budžetu, pēc kura vadīties?»

«Ja nebūtu pašreizējā federācijas vadība, pašreizējais prezidents, es spēlētu par velti. Es uztrenētos, lai tiktu sastāvā un brauktu uz pasaules čempionātu. Izlases sakarā mēģināju kaut ko mainīt, bet nekas jau nemainās un pie pašreizējās vadības arī nemainīsies,» uzskata Sprukts.

Ar Lipmanu nedraudzīgās attiecībās Sprukts ir septiņus gadus. Viņi nesarunājas.

 
Foto: TASS/Scanpix

7. Mūsu hokejisti sagādā nelielu sensāciju, «nozogot» punktu Zviedrijai

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta pirmajā spēlē Maskavā pamatlaikā atņēma punktu spēcīgajai Zviedrijas valstsvienībai, tomēr pagarinājumā piedzīvoja neveiksmi. Latvijas izlase zaudēja ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1). Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika nosaukts lielisku sniegumu nodemonstrējušais vārtsargs Elvis Merzļikins, kam šī bija debija pasaules čempionātā.

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startēja jau 20.gadu pēc kārtas. Šajā laikā tā atklāšanas mačā guvusi tikai vienu uzvaru, reizi cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi 18 neveiksmes.

 
Foto: Edijs Pālens/LETA

6. Ļoti nepatīkamas ziņas no Latvijas hokeja izlases nometnes

Nopietna savainojuma dēļ Miķelis Rēdlihs vairāk nevarēja palīdzēt Latvijas hokeja valstsvienībai pasaules čempionātā Krievijā. Pēc pirmajām četrām spēlēm Rēdlihs ceļgala savainojuma dēļ devās mājās.

Četrās pasaules čempionāta spēlēs Rēdlihs izcēlās ar 3 precīziem metieniem un 2 rezultatīvām piespēlēm, kas bija labākais rādītājs Latvijas komandā. Tikmēr pasaules čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Rēdlihs tobrīd ieņēma septīto pozīciju.

 
Foto: STR / EPA

5. Krievijā jaunie hokejisti vakariņu laikā piekauj komandas treneri

Aprīļa beigās sezonu jau noslēgušās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) otrās divīzijas komandas «Krasnojarskije risji» spēlētāji vakariņu laikā piekāva komandas galveno treneri Igoru Aleksandrovu.

Savas uzrunas laikā Aleksandrovs diezgan asi pauda kritiku klātesošajiem par aizvadīto sezonu uz ko rupji sāka iebilst vairāki spēlētāji. Treneris tad aicināja iziet no viesnīcas telpām - «parunāt». Saruna gan nav sanākusi, jo 20 gadus vecais uzbrucējs Oļegs Portnovs vairākas reizes iesita trenerim pa seju notriecot to uz zemes. 19 gadus vecais aizsargs Ņikita Bravijs stāvēja blakus.

Nākamajā dienā Aleksandrovs uzrakstīja iesniegumu policijā. Ierosināta krimināllieta, taču ar Aleksandrovu sazinājās Portnova vecāki, kuri vēlējās slēgt šo lietu.

Aleksandrovs gan ir ieguvis bēdīgu slavu ar saviem skarbajiem izteicieniem.

Krasnojarskas komandā izpaužas arī spēlētāju dalīšanās vietējos un iebraucējos, jo 2012. gadā ģērbtuvē pēc spēles tika piekauts spēlētājs, kurš bija ieradies no Čeļabinskas, kam neviens nedevās palīgā.

 
Foto: LETA

4. Briedis šovakar «Arēnā Rīga» spēkosies ar nigērieti Durodolu

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis maijā «Arēnā Rīga» ar cīņu pret Nigērijas sportistu Olanrevaju Durodolu spēkojās par iespēju pretendēt uz pasaules čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Latvijas labākais bokseris šajā cīņā triumfēja ar tehnisko nokautu! Pateicoties uzvarai Briedis savā īpašumā ieguva arī WBC Sudraba jostu.

 
Foto: LETA

3.Ušakovu izsvilpj boksa ringā un arī sociālajos tīklos

Politiķi ne vienu reizi vien sporta pasākumos izpelnījušies izsvilpšanu. Tā gadījies latviešu tautā nemīlētām valstij nozīmīgos amatos sēdošām personām. «Arēnas Rīga» boksa ringā pēc Maira Brieža uzvaras pār Olanrevaju Durodolu no Nigērijas izsvilpts tika Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kuru piesakot tribīnēs atskanēja skaļa svilpšana un ūjināšana. RD galva sācis savu priekšvēlēšanu kampaņu. Latvijas sporta līdzjutēji viņam ierādīja vietu. Lūk, kāda bija sociālo tīklu lietotāju reakcija!







 
Foto: Edijs Pālens/LETA

2. Latvijas hokejisti Krievijai svētku noskaņojumu nesabojā

Šī gada topa otrajā pozīcijā ielauzies hokeja sporta notikums 9.maijā, kur Latvijas hokeja izlases spēkojās ar Krievijas izlasi. Mūsu hokejisti ar rezultātu 0:4 piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Krievijai, nespējot sagandēt svētku noskaņojumu.

Pa reizei Elvi Merzļikinu Latvijas vārtos pārspēja Jevgēņijs Dadonovs un Vadims Šipačovs. Krievijas izlases vārtos lieliski darbojās Sergejs Bobrovskis. Latvijas izlase mačā vairākkārt varēja spēlēt vairākumā, turklāt bija iespēja arī trīs minūtes darboties, kad pretinieki spēlēja trijatā, tomēr neviena no iespējām netika realizēta.

 
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

1. Kaut kas neredzēts: Tiesnesis iesit hokejistam, treneris «izslēdz» arbitru

Neparasts incidents atgadījās Dienvidu Ontārio junioru hokeja līgā (SOJHL) mačā starp «London Lakers» un «Kingsville Kings» komandām. Asumi aizsākās pēc «London Lakers» spēlētāja spēka paņēmiena pret pretinieku vārtsargu. Tomēr galvenais notikums norisinājās pēc kautiņa, kad tiesnesis, nespējot savaldīt emocijas, iesita «Lakers» hokejistam pa seju un to pagrūda. Londonas vienības treneris, to ieraudzījis, metās uz ledus un lēcienā neitralizēja neprofesionālo arbitru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu