Dāviņu pagastā avarējušās lidmašīnas modelis radīts Trešajā Reihā Luftwaffe (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Vienvietīgā lidmašīna CASA 1-333, kas avarēja svētdien 11.33 avarēja Bauskas novada Dāviņu pagastā, ir mūsdienās reti sastopams modelis - Bucker Bu 133 Jungmeister, radīts 20. gadsimta 30. gados Vācijā Luftwaffe treniņu vajadzībām. Konkrētā lidmašīna ražota Spānijā, TVNET pastāstīja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

Ņemot vērā, ka mazās savulaik Nacistiskajā Vācijā radītās, kādreiz populārās, lidmašīnas mūsdienās ir retums, tās arī avarē reti.

Svētdien trīs lidmašīnas kopā lidoja no Biržiem uz Spilvi. Vienvietīgā Bucker Bu 133 Jungmeister modeļa lidaparāta pilots kolēģiem paziņoja, ka dzinēja eļošanas sistēmā ir pazeminājies spiediens, tāpēc jāveic ārkārtas nosēšanās. «Tas nozīmē, ka, iespējams, dzinējs nestrādā ar pilnu jaudu un pilotam jāpieņem lēmums ārkārtīgi ātri. Viņš ātri atrod vietu, brīvu no šķēršļiem, un jāveic nosēšanos. Viss notiek pārāk ātri, atkārtotus manevrus veikt neatliek laika,» skaidro Gorodcovs.

Vai bez bojājumiem dzinējā, negadījumu veicināja vēl kādi citi faktori, šobrīd pateikt nav iespējams.

50 gadus vecais pilots negadījuma vietā gāja bojā. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, lidmašīna nodota Satiksmes ministrijas Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojam ekspertīzes veikšanai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu