Dakteru Klaunu labdarības veikalā ziedojumos savākti € 3300

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Dakteru Klaunu Ziemassvētku labdarības veikalā ziedojumos saņemti ir 3335,23 eiro, informēja biedrības «Dr.Klauns» vadītāja Marianna Milovska.

Labdarības veikala darbībai pašu darinātos izstrādājumus bija ziedojuši aptuveni 80 radoši pieaugušie un bērni.

Biedrība iegūtos līdzekļus izmantos mazo pacientu atbalstam, iedrošinājumam, iepriecinājumam un ātrākai veselības atgūšanai Bērnu slimnīcā Rīgā, kā arī vairākās Latvijas lielākajās reģionu slimnīcās.

«Dakteri Klauni saka paldies par negaidīto atsaucību - gan par saņemtajiem darinājumiem, gan par visiem labajiem cilvēkiem, kuri svētku rotājumus, savas Ziemassvētku dāvanas vai vienkārši ikdienā noderīgas lietas atrada tieši Dakteru Klaunu veikaliņā. Veikaliņa darbībai rokdarbus kopā ar siltiem vārdiem dāvāja gan gados vecāki cilvēki, gan ģimenes, kuras bija pastrādājušas kopā ar bērniem. Ziemassvētku laikā paši devāmies ciemos pie bērniem slimnīcu palātās, kur, kā ierasts, visvairāk mūs gaidīja tie mazie pacienti, kuriem ikdienā ģimeniskā siltuma ļoti pietrūkst - ikdiena jāpavada bērnunamā,» stāstīja Milovska.

Šobrīd septiņās Latvijas pilsētās strādā 45 Dakteri Klauni, no tiem visvairāk - 28 - Bērnu slimnīcā Rīgā. Ja savā pirmajā darbības gadā 17 Dakteri Klauni nostrādāja 2650 stundas, 8740 reizes iepriecinot bērnus un piedaloties 80 procedūrās, tad 2016.gadā 45 Dakteri Klauni nostrādāja 5845 darba stundas, 18 000 reizes satiekot bērnus un klātesot 230 procedūrās.

Biedrība «Dr.Klauns» kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu