Ieva Ilvesa: «Latvija ir manas mājas, Latvija esmu es» (4)

Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Igaunijas eksprezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa dzīvesbiedre, latviete Ieva Ilvesa kopā ar vīru pašreiz atrodas vizītē Latvijā. Ilvesu dzīve norit Amerikā, tāpēc Ieva priecājas, ka viņas viesošanās dzimtenē ir vienlaikus ar dažādiem radošiem, kā arī patriotiskiem pasākumiem, tostarp Dziesmu un deju svētkiem.

«Ir prieks par tik radošiem, interesantiem pasākumiem, piemēram, festivālu «LAMPA». Lai arī noguruši, cilvēki ir priecīgi, starojoši - gan tie, kuri dzied un dejo, gan tie, kuri organizē, gan skatītāji. Burvīgs laiks būt mājās. Būsim šeit īsu periodu, un darbu ir daudz, taču būs iespēja apmeklēt noslēguma koncertu! Man Dziesmu un deju svētki ir tuvi tieši ar dejām.

Vairāk nekā desmit gadus esmu dejojusi tautiskās dejas, piedalījusies skolēnu dziesmu un deju svētkos.

To nevar aizmirst. Varbūt kādreiz vēl būs iespēja atgriezties dejās!» - portālam TVNET atklāj Ieva.

Vaicājot, ar ko viņai šajā Dziesmu un deju svētku nedēļa saistās Latvija, viņa atbild: «Protams, Latvija ir manas mājas un Latvija esmu arī es. Lai arī kur pasaulē strādātu, dzīvotu, vienmēr atgriežos mājās. Par to nav nekādu šaubu. Simts gadi ir tāds pieturas punkts, lai atskatītos uz padarīto un pārdomātu nākotnes mērķus.

Jā, svinētu sasniegto, bet vienlaicīgi arī atsvaidzinātu vēstures zināšanas, pārdomātu ieguldīto darbu, zaudēto un atgūto.

Nezaudēt kontekstu - gan vēstures, gan tagadnes.»

Šobrīd Ieva ar vīru par savu dzīvesvietu sauc Ameriku, jo Tomass strādā Stenfordas Universitātē. «Pietrūkst Latvijas. Pietrūkst Eiropas kopumā. Amerikas vide ļoti atšķiras no Eiropas. Tā ir ļoti pragmatiska un lietišķa, tāpat kā cilvēki. Savu cilvēku, draugu pietrūkst,» nosaka Ieva.

Ilvesa maija izskaņā sociālajos tīklos publiskoja foto ar jaunāko atvasi - dēlu Hansu Hendriku, kurš pasaulē nāca 2016. gada novembrī. Ļaudis visai vienprātīgi atzīst, ka zēns pēc izskata ir ļoti līdzīgs tēvam. Uz jautājumu, kā mazais aug, viņa atbild: «Bērni aug, smaida un liek apkārtējiem smaidīt. Līdzīgi būs tikai pašiem sev, bet ļoti ceru, ka no ģimenes paņems mīlestības un drošības sajūtu, varbūt arī vērtības, kuras tuvas man un Tomasam.»

Uz jautājumu, kādi ir Ilvesa pāra plāni vasarai, Ieva nosaka: «Latvijā un Igaunijā esam tikai īsu brīdi, jo darbs turpinās un Tomasam jādodas tālāk. Šobrīd mūsu dzīve norit Amerikā, un Tomasa darbs starptautisks. Nākamās uzstāšanās jau gaida - Taivāna, Brazīlija, Peru.»

Ieva un Tomass mija gredzenus 2016. gada 2. janvārī Igaunijā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu