Ilggadējā «Spurs» zvaigzne Pārkers atstāj komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Franču saspēles vadītājs Tonijs Pārkers pamet Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Sanantonio «Spurs» un pievienojas Šarlotes «Hornets» vienībai.

Par 36 gadus vecā Pārkera aiziešanu pavēstīja pati «Spurs» komanda. ESPN ziņo, ka Pārkers panācis vienošanos ar «Hornets» komandu par divu gadu līgumu ar atalgojumu desmit miljonu ASV dolāru (8,5 miljoni eiro).

Par viņa piesaistīšanu interesi izrādījusi arī Denveras «Nuggets» vienība.

«Spurs» Pārkeru izraudzījās 2001.gada NBA draftā ar 28.numuru, un savu līdzšinējo karjeru viņš spēlēja tikai Sanantonio vienībā, aizvadot tajā 17 sezonas.

«Spurs» sastāvā viņš izcīnīja četrus čempiontitulus, turklāt 2007.gadā tika atzīts par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Aizvadītajā sezonā Pārkers laukumā bija 55 regulārā čempionāta spēlēs, vidēji gūstot 15,8 punktus, veicot 5,7 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas turnīrā francūzis piecos mačos caurmērā guva 6,6 punktus.

Savu rezultatīvāko sezonu viņš aizvadīja pirms deviņiem gadiem, kad vidēji spēlē guva 22,0 punktus.

Pārkers sešas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Viņš guvis nozīmīgus panākumus arī Francijas izlases sastāvā, Eiropas čempionātos izcīnot vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas.

«Spurs» komandā iepriekšējās divas sezonas pavadīja arī latvietis Dāvis Bertāns, bet viņa nākotne komandā vēl nav skaidra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu