Beļģija grūtā cīņā uzveic Brazīliju un iekļūst PK pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa (PK) izcīņā piektdien Kazaņā ceturtdaļfināla mačā Beļģijas futbolisti grūtā cīņā ar rezultātu 2:1 (2:0) pārspēja pieckārtējo čempioni Brazīliju. Beļģi otro reizi vēsturē sasnieguši pusfinālu, kur viņiem pretī stāsies Francija.

Brazīlijas futbolists Fernandinju pirmā puslaika ievadā bumbu raidīja savos vārtos, bet Kevins de Brujne guva otros Beļģijas izlases vārtus. Savukārt Brazīlijas izlases sastāvā vienīgo precīzo sitienu izpildīja uz maiņu nākušais Renātu Augūstu.

Līdz ar to Beļģija Pasaules kausa izcīņas pusfinālā iekļuva pirmo reizi kopš 1986.gada un šajā turnīra fāzē spēkosies pret Franciju.

Spēles sākumā brazīliešu centra aizsargs Tjagu Silva bumbu sita pret vārtu konstrukciju, taču beļģiem ātri izdevās iegūt pārsvaru. Pēc stūra sitiena 13.minūtē bumbu savos vārtus iesita Fernandinju, kurš šajā spēlē aizvietoja Kazemīru.

Brazīlieši lūkoja atgūties, taču zaudēja vēl vienus vārtus. Kādā no pretuzbrukumiem Beļģijas izlases rindās bumbu saņēma de Brujne, kurš 31.minūtē izpildīja precīzu un spēcīgu sitienu no soda laukuma robežas, pārspējot Alisonu.

Pirmās 45 minūtes noslēdzās ar nemainīgu rezultātu, bet otrajā puslaikā Brazīlija joprojām centās izmantot savas iespējas, taču beļģu aizsardzība tika galā ar visiem brazīliešu uzbrukumu mēģinājumiem.

Spēlē iesaistījās arī Renātu Augūstu, kurš neilgi pēc nākšanas laukumā pēc teicamas Filipes Koutinju piespēles 76.minūtē bumbu vārtos sita ar galvu un saglabāja intrigu spēlē.

Brazīlijai gan atlikušajās minūtēs neizdevās izraut vismaz neizšķirtu, beļģiem iekļūstot sacensību pusfinālā. Tas notiks otrdien, 10. jūlijā, Sanktpēterburgā un pretī stāsies Francija.

Brazīlija - Beļģija 1:2 (0:2)

Vārti: 0:1 Fernandinju (13' savos vārtos), 0:2 Kevins de Brujne (31'), 1:2 Renātu Augūstu (76')

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu