Tramps slapstās: vizītē Lielbritānijā centīsies izvairīties no Londonas apmeklējuma (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARKO DJURICA / REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps plāno ierobežot Londonas apmeklējumu savas četru dienu vizītes Lielbritānijā laikā, kura norisināsies nākamnedēļ, ziņo The Guardian.

Tramps, kuram ir paredzēta tikšanās ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju un Karalieni Elizabeti II, uzturēsies Londonā tikai vienu dienu. Pēc tam prezidents pavadīs nedēļas nogali Skotijā, kur viņam ļoti iespējams ir paredzēts brīvais laiks. Abas tikšanās ir paredzētas salīdzinoši noslēgtās vietās - premjerministres lauku rezidencē un Vindzoras pilī.

Trampa plāni ir izraisījušas plašas diskusijas par prezidenta vēlēšanos izvairīties no tikšanās ar Londonas iedzīvotājiem, kuri ir naidīgi noskaņoti pret prezidenta īstenoto politiku ASV un pasaulē. ASV vēstnieks Lielbritānijā Vudijs Džonsons jau ir paspējis noliegt šo apgalvojumu, uzsverot, ka Tramps grasās izmantot Londonu kā vizītes bāzēšanās punktu un prezidents cenšas vizīti padarīt maksimāli piepildītu.

Londonas aktīvisti jau ir paziņojuši, ka vizītes laikā organizēs pret Trampu plašus protestus. Piektdien tiek plānota lielākā protestētāju pulcēšanās. Tiek arī plānots, ka virs Vestminsteras pils tiks pacelts īpašs balons, kurš attēlo Donaldu Trampu kā zīdaini.

Pamatojoties uz vēstnieka Džonsona sniegto informāciju, Tramps ir informēts par protestētāju plāniem un, saskaņā ar oficiālo pozīciju, augsti novērtē vārda brīvības izpausmes gan ASV, gan Lielbritānijā.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau ir paudusi nostāju, ka novērtē un ciena protesta iniciatīvu, taču ir aicinājusi arī neaizmirst Lielbritānijas un ASV attiecību nozīmīgumu. Vienlaikus premjere arī ir norādījusi, ka Trampa vizīte Lielbritānijai ir nepieciešama, jo tā pavērs iespēju apspriest abām valstīm svarīgus divpusējās sadarbības jautājumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu