Traģēdija tūristu iecienītas Taizemes salas tuvumā: gājuši bojā 40 tūristi

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vismaz 40 cilvēki atrasti miruši un vēl vismaz ducis ir pazuduši bez vēsts pēc incidenta pie Puketas salas Taizemē, kura spēcīga vētra apgāzusi divus tūristu kuģus, vēsta raidsabiedrība CNN.

Taizemes premjerministra birojs jau ir izteicis līdzjūtību upuru ģimenēm, uzsverot, ka Taizemes valdība darīs visu iespējamo, lai atrastu vēl pazudušās personas un sniegtu nepieciešamo palīdzību izdzīvojušajiem. Piektdienas rītā Taizemes jūras spēki, krasta apsardze un vietējie zvejnieki vēl arvien meklēja izdzīvojušos ar helikopteru, nirēju un zvejas laivu palīdzību.

Uz viena no transportlīdzekļiem atradās 105 pasažieri - apkalpes locekļi no Taizemes, tūristu gidi un 93 tūristi, no kuriem vairums bija Ķīnas pilsoņi.

Ķīnas valdība jau ir nosūtījusi diplomātus no tās vēstniecības un goda konsulāta Taizemē, lai apciemotu cietušos slimnīcās un palīdzētu koordinēt glābšanas darbus. Vienlaikus valdība ir uzsvērusi, ka precīzs cietušo skaits vēl nav zināms un situācija turpina attīstīties. Pekinā ir izveidota arī atsevišķa starpministriju darba grupa, kura strādā ar Taizemes negadījumā cietušo jautājumiem.

Pamatojoties uz zināmo informāciju, abi ūdens transporta līdzekļi devušies jūrā par spīti Taizemes meteroloģiskā dienesta iepriekš izteiktajiem brīdinājumiem par piekrastē valdošajām vētrām.

Pašlaik Taizemē valda nokrišņu sezona, kura sev līdzi nes spēcīgas vēja brāzmas un piekrastes vētras. Vēl nesen šie nokrašņi appludināja alu Taizemes ziemeļos, iespriestojot tajā 12 pusaudžu futbola komandu ar treneri. Notikumi alā, kurā glābšanas darbi vēl arvien turpinās, ir piesaistījuši visas pasaules uzmanību.

Puketa ar savām skaistajām pludmalēm un luksusa kūrortiem ir uzskatāma par vienu no Taizemes populārākajiem tūrisma galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu