Liepājas jūrmalā reta dabas parādība - «smilšu jūra» (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Siliņa/Facebook

«Vai tad pie jums Liepājā nav līdzena pludmale?» Tā šajās dienās pārsteigti jautā pilsētas viesi. Liepājas pludmalē vērojama samērā reta un skaista dabas parādība – smilšu jūra. Vēja izveidotie, vairākus desmitus centimetru augstie smilšu viļņi pārsteidz arī pašus liepājniekus, kas saka, ka jau sen tādus veidojumus pludmalē nav redzējuši.

Vēja «mākslas darbu» pa visu pludmali foto mirkļos iemūžinājuši vairāki liepājnieki, arī fotogrāfs Edgars Pohevičs. Viņš saka, ka tik izteiktos viļņos vējš smiltis sen nebija sapūtis. Šogad tas noticis pirmo reizi. Vislielākais prieks par savādo pludmali ir bērniem, kas uz smilšu viļņu mugurām var uzsēsties kā uz krēsla. Sanesumi ir apmēram 40 cm augsti.

Savukārt liepājniece Inga saka, ka pat vecākie liepājnieki ko tādu neatceras.

Pašvaldības vides nodaļā skaidro, ka smiltis sanesis pēdējās dienās valdošais ziemeļu virziena vējš. Vizuāli tik efektīgi vējš ar smiltīm spēlējas reti, tomēr no vides viedokļa parādība nav unikāla.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu