Zībarts: «TTT Rīga» sagatavošanās Eirolīgas kvalifikācijai būs atkarīga no izlases sekmēm

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Titulētākās Latvijas sieviešu basketbola komandas «TTT Rīga» sagatavošanās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas kvalifikācijai būs atkarīga no izlases sekmēm septembrī gaidāmajā Pasaules kausā, sarunā ar aģentūru LETA pauda rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Ceturtdien notikušajā izlozē «TTT Rīga» komandai FIBA Eirolīgas kvalifikācijā pretī tika ielozēta Venēcijas «Umana Reyer».

«Mūsu divīzijā iespējamās pretiniece bija līdzīgas. Francijas komanda [Lilles ESBVA] ir regulāra Eirolīgas dalībniece ar lielu pieredzi šajās sacensībās. Savukārt Venēcijas vienība iepriekšējā sezonā Eirokausa finālā spēlēja pret Eirolīgas komandu Stambulas «Galatasaray». Tiesa, abas komandas būs citādākos sastāvos nekā iepriekšējā sezonā,» stāstīja Zībarts.

Pirmo maču šīs komandas aizvadīs 9.oktobrī Rīgā, bet atbildes spēle būs trīs dienas vēlāk Venēcijā. Pamatturnīrā iekļūs klubs, kas uzvarēs divu maču summā. Zībarts atzīmēja to, ka atbildes mačs viesos problēmas nesagādās.

«Tas nav maināms, vienkārši jāgatavojas atbildes spēlei. Varbūt labāk būtu, ja otrā spēle notiktu mājās, bet tāda ir situācija un tā ir jāpieņem,» secināja «TTT Rīga» galvenais treneris.

Abas komandas pirms divām sezonām tikās Eirokausa 1/16 finālā, «TTT Rīga» basketbolistēm ciešot zaudējumus ar 61:67 un 61:69.

«Tobrīd vēl nestrādāju «TTT Rīga» komandā, bet Venēcijas vienības treneris [Andrea Liberaloto] noteikti labāk atceras savstarpējos mačus, jo viņš jau ilgstoši strādā tajā klubā. Spēlētājas un menedžments zinās, kā sagatavoties, aizbraukt un saplānot visu pārējo. Ģenerālmenedžeris Egils Lūsis jau pirms izlozes daudz laika tur pavadījis. Starp abiem klubiem ir pietiekoši labas un draudzīgas attiecības,» atklāja Zībarts.

Daļa no «TTT Rīga» basketbolistēm Zībarta vadībā Latvijas izlases sastāvā gatavosies Pasaules kausam, kas no 22. līdz 30. septembrim norisināsies Spānijā.

«Ir svarīgi, lai pēc iespējas vairāk izlases spēlētājas būtu arī «TTT Rīga» komandā. Atkarībā no sekmēm Pasaules kausā mums būs no astoņām līdz 13 dienām, lai sagatavotos Eirolīgas mačiem. Ja netiekam ceturtdaļfinālā, esam ātrāk mājās, ja ne, tad komanda kopā sanāks 1.oktobrī. Grūti kā komandai sagatavoties, jo būs ļoti maz spēlētāju, kuras paliks mājās,» stāstīja Zībarts.

FIBA Eirolīgas kvalifikācijā astoņas komandas cīnīsies par četrām ceļazīmēm uz pamatturnīru. Kvalifikāciju nepārvarējušās komandas sezonu turpinās FIBA Eirokausā. Nākamajā sezonā FIBA Eirolīgā piedalīsies 20 komandas, no kurām 12 garantēta vieta pamatturnīrā, bet vēl astoņas vienības startēs kvalifikācijā.

Eirolīgā «TTT Rīga» atgriezās 2007./08.gada sezonā, bet kopumā četrās sezonās vienība nespēja izkļūt no apakšgrupas. Pēc tam komanda prestižākajā kontinenta klubu turnīrā vairs nespēlēja. «TTT Rīga» par Latvijas čempioni kronēta 17 reizes, tajā skaitā piecos iepriekšējos gados.

Aizvadītajā sezonā Rīgas komanda ieguva Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas sudrabu, bet FIBA Eiropas kausā apstājās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu