9 likumi, kas palīdzēs mājās justies patīkamāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Mājoklim ir jābūt katra laimīgajai zemei - tikai mājās ir iespējams pabūt vienam, noslēpties no ļaužu pūļiem vai ļauties radošām nodarbēm. Tomēr ne visi cilvēki mājās spēj justies komfortabli - kaut kas traucē vai neļauj pieņemt mājās valdošo atmosfēru, tādēļ atrašanās mājās dažkārt kļūst nepatīkama. Lūk, 9 likumi, kas palīdzēs mājās justies patīkamāk.

1. Nekādu ierīču pie galda

Šis likums dažkārt skan kā klišeja, tomēr to ir vērts likt aiz auss. Viedierīces ir viens no faktoriem, kādēļ zūd kontakts ar pārējiem mājiniekiem un apetīti neizdodas remdēt.

2. Nolaid tualetes poda vāku

Aizvērts tualetes poda vāks acumirklī padara telpu kārtīgāku.

3. Saklāj gultu

Izveido šādu ieradumu - tiklīdz no rīta piecelies, saklāj gultu. Tas liks uzreiz pamosties, bet atnākot mājās no skolas vai darba, guļamistaba šķitīs kārtīgāka un tajā būs patīkami uzkavēties.

Foto: Unsplash

4. Visas netīrās drēbes ceļo uz grozu

Netīro drēbju kalni mājās ievieš haosu. Lai šādas problēmas nerastos, sagatavojies gulētiešanai jau stundu pirms likšanās uz auss - tad vēl ir gan mentālā, gan fiziskā enerģija aiznest netīrās drēbes uz veļas grozu. Gatavojoties gulēt stundu ātrāk, tev būs nepatīkami nomest drēbes uz zemes.

5. Ielaid dienas gaismu

Dabiskā saules gaisma acumirklī pamodina prātu un palīdz sagatavoties dienai.

6. Noslauki virtuves vai vannas istabas virsmas nekavējoties

Cietas, sažuvušas ēdiena paliekas vai zobu pastas gabali, kas nokrituši no zobu birstes tīrīšanas laikā, ir ne tikai pretīgi, bet arī tos ir ļoti grūti notīrīt, tāpēc tos nereti nākas berzt. Tieši tāpēc, tikko kaut ko izlej vai izber, nekavējoties notīri nošmucētās virsmas.

Foto: Unsplash

7. Papildini iepirkumu sarakstu

Tiklīdz kaut kas beidzas, piemēram, veļas mazgāšanas līdzeklis, sāls vai piens, uzreiz pievieno to iepirkumu sarakstam. Dažkārt iepirkšanos vajag atlikt uz pāris dienām, un jau pēc šā laika aizmirstas, kas ir beidzies un kas būtu jānopērk.

8. Mazgā traukus uzreiz pēc ēšanas

Netīri trauki bieži vien ir cēlonis, kādēļ virtuve nelāgi ož un tajā ir savairojies mušiņu klans. Tiklīdz paēd, nomazgā traukus - tas neaizņem daudz laika un trauku kaudze izlietnē vairs neveidojas.

Foto: Unsplash

9. Papildini tukšos traukus un vietas

Neatstāj tukšu tualetes papīra ruļļa kartona serdi vai tukšu miltu burku virtuves skapī - tā vietā papildini beigušos krājumus un neatstāj tukšumu plauktos. Pirmkārt, tas neizraisīs dusmas, kad pienāks nākamā tualetes pauze, otrkārt, māja izskatīsies sakoptāka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu