Ar satīrisku foto sēriju iemūžināta cilvēku apsēstība ar materiālām lietām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram/__remmidemmi Follow

Cilvēku kritieni normālās situācijās nekļūst par apsmiekla objektu, taču itāļu fotogrāfs Sandro Džordano (Sandro Giordano) ar savu jauno stāstu sēriju komiskā veidā attēlo cilvēkus, kuri ir nokrituši ar seju pret zemi, cenšoties glābt materiālas lietas.

Džordano fotogrāfiju sērija saucas «Ķermeņi bez nožēlas» («Bodies With No Regret»), un tai sociālajā tīklā «Instagram» seko jau vairāk nekā 29 000 cilvēku.

«Manas fotogrāfijas ir īsi stāsti par krītošo pasauli. Katrs kadrs stāsta par tēliem, kuri, it kā pēkšņi zaudējuši apziņu, ļauj sev krist, nemēģinot glābties,» sociālajos tīklos skaidro fotogrāfs.

Džordano stāstos netiek izmantoti manekeni, viņam vienmēr izvēloties profesionālus modeļus. Katrā fotogrāfijā «kritušais» vispirms ir centies glābt savas mantas.

«Mēs dzīvojam bēdīgā laikā, kad materiālās lietas, neatkarīgi no tā, vai ir dārgas, ir kļuvušas svarīgākas par mūsu pašu dzīvībām. Es sāku izjust vajadzību iemūžināt šos mirkļus un gribēju to darīt ironiski, bez dižas nopietnības. Man patīk ideja par cilvēku apsēstību un neirozi, taču šim traģiskajam stāstam bija jābūt komiskam,» vēsta fotogrāfs.

Džordano stāstu sērijai iedvesmojās no paša incidenta, kad kādu vasaru cieta nelaimes gadījumā ar velosipēdu, kura laikā viņš nevis aizsargāja sevi, bet instinktīvi glāba divriteni.





__MAMMA GUARDA __model__giuseppe innaco __Köln (2015)

A post shared by Sandro Giordano (@__remmidemmi) on

__SUNDAY 2pm __model__david luna (@hombre_luna) __Madrid (2014)

A post shared by Sandro Giordano (@__remmidemmi) on

__IO RISPETTO L'AMBIENTE __model__betta cianchini __Morlupo (2014)

A post shared by Sandro Giordano (@__remmidemmi) on

Nepalaid garām!

Uz augšu