Beļģijas izlases treneris vienīgo atšķirību no Brazīlijas saredz tikai čempiontitulos

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA

Beļģijas futbola izlases treneris Roberto Martiness pirms piektdienas spēles ar Brazīliju Pasaules kausa ceturtdaļfinālā lielāko atšķirību saredz tikai komandu iepriekšējos sasniegumos.

Kazaņā gaidāmo sacensību par «lielu futbola spēli» jau nosaucis pieckārtējās pasaules čempiones Brazīlijas izlases treneris Tite.

«Abas komandas ir ļoti līdzīgas savās kvalitātēs,» sacīja Martiness. «Atšķirība ir tikai tajā, ka mēs nekad neesam bijuši pasaules čempioni. Brazīlieši zina, kā to izdarīt, jo to paveikuši vairāk nekā citas komandas, tāpēc tiem nav psiholoģiskās barjeras,» atzina Martiness.

Brazīlija par Pasaules kausa ieguvēju futbolā kļuvusi piecas reizes, kam ar četriem tituliem seko Itālija un Vācija.

«Ieraugot šo dzelteno [Brazīlijas izlases krekla] krāsu, mēs esam ļoti lepni. Esam patīkami satraukti redzēt Brazīliju sev pretim,» izteicās Martiness. «Protams, vēlamies viņus uzvarēt un centīsimies to izdarīt. Svarīgākais, ka mums ir iespēja spēlēt ceturtdaļfinālā.»

Pirms finālturnīra Beļģija tika dēvēta par «melno zirdziņu», kas vēlāk apakšgrupas spēlēs iesita deviņus un ielaida tikai divus vārtus.

Astotdaļfinālā Beļģija atspēlējās no 0:2 pret Japānu, izraujot uzvaru pēdējās sekundēs ar 3:2. Martiness pārliecināts, ka ar šādu raksturu un garu komandas izredzes uzvarēt brazīliešus palielinās.

«Nešaubos, ka komandā ir kaut kas īpašs,» sacīja Martiness norādot arī uz rezervistu ieguldījumu. «Tādā turnīrā kā Pasaules kauss nevar paļauties tikai uz 11 spēlētājiem. Mūsu lielākā priekšrocība ir dažādie uzbrukumu veidi un visu mūsu futbolistu izmantošana.»

Pasaules kausa ceturtdaļfinālā vēl spēkosies arī Urugvaja un Francija, Zviedrija un Anglija, Krievija un Horvātija.

Pasaules kauss noslēgsies 15.jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu