Ar Pelnrušķītes stāstu līdz Pasaules kausa ceturtdaļfinālam

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc aizraujošām trim nedēļām futbola gaisotnē klāt ir pienākusi teju svarīgākā Pasaules kausa daļa – ceturtdaļfināla spēles, kurās noskaidrosim to, vai mūsu favorīti tiks tālāk līdz pusfinālam un finālam, vai tomēr mums būs lemts skumt kopā ar citiem faniem. Jau atkal, lai neapjuktu rezultātu, varbūtību un statistikas jūrā, lūdzām ar savu viedokli un prognozēm dalīties Latvijas lielākā sporta totalizatora Optibet vadītāju, ekspertu Daini Niedru.

Un, runājot par tuvām spēlēm, šo sestdien jau varēsim vērot Anglijas izlases cīņu ceturtdaļfinālā pret Zviedriju. Anglijas izlase pēc dramatiskas spēles pret Kolumbiju, kur uzvaru noteica angļu meistarība sodu sitienu izpildē, ir tikai trīs spēļu attālumā līdz potenciālajam čempionu titulam.

Pieminēšanas vērts ir fakts, ka šī bija pirmā spēle, ko Anglijas izlase ir uzvarējusi Pasaules kausu ietvaros, tikai un vienīgi pateicoties trāpīgam soda sitienam. Tas, protams, nemazinās angļu optimismu spēlē pret Zviedriju, tomēr arī skandināvu pretinieki nav ar pliku roku ņemami. Iepriekš abas izlases ir tikušās 24 reizes, kas noslēdzās ar astoņām angļu uzvarām, septiņām zviedru uzvarām un deviņām neizšķirtām spēlēm.

Un, ņemot vērā šā čempionāta notikumus, ja ir iespējams ko paredzēt spēles iznākumā, tad es vērtētu angļu izredzes uzvarēt virs 50%, bet zviedru tā ap 15% līdz 20%.

Tuvākajās dienās ir gaidāmas arī divas ļoti īpašas ceturtdaļfināla spēles. Pirmā spēle būs redzama rītdien, un tā būs starp Francijas un Urugvajas izlasēm. Abas komandas izslēgšanas spēlēs rādīja teicamu rezultātu un sagādāja arī kādu sāpīgāku pārdzīvojumu divu futbola grandu faniem. Vispirms jau Francija trillera cienīgā spēlē ar 4:3 uzvarēja Argentīnu. Kilians Mbapē, šīs spēles zvaigzne, raidīja divus golus Argentīnas vārtos un aizsūtīja mājās Lionelu Mesi un viņa blici.

Urugvaja tajā pašā laikā lika kravāt mantas Mesi lielākajam pretiniekam - Krištianu Ronaldu, kad spēlē pret Portugāli uzvarēja ar 2:1.

Iepriekš Francija un Urugvaja ir tikušās sešas reizes, kur Urugvaja uzvarējusi divas, bet četras spēles palikušas neizšķirtas. Šoreiz franču izredzes uzvarēt es vērtētu ap 40%, bet neizšķirtu spēli varam sagaidīt ar 35% iespējamību.

Otra uzmanības vērta spēle būs starp Brazīliju un Beļģiju, kad tās, pēc savām individuālajām uzvarām par Meksiku un Japānu, tiksies jau šovakar. Abas komandas iepriekšējā izslēgšanas posmā kopā ieguva piecus vārtus. Brazīlijas spēle pret Meksiku bija teju relaksēta – brazīlieši rādīja atslābinātu, vieglu spēli, ko varētu skaidrot ar paļāvību uz Neimaru, kas arī tika attaisnota – gūti vieni vārti un viena trāpīga piespēle.

Savukārt beļģu uzvaru pār Japānu varētu raksturot teju kā izrāpošanu no bedres, kad tie, pateicoties Nasera Šadli vārtiem trauksmainas spēles beigās, panāca nepieciešamo uzvaru ar 3:2. Šajā spēlē es Brazīlijas uzvaru vērtēju ar 40% iespējamību, bet ar 35% - neizšķirtu.

Jāsaka, ka esmu ļoti lielās gaidās un cerībās redzēt divu galveno favorītu, proti, Francijas un Brazīlijas cīņu jau pusfinālā. Ja piektdienas spēlēs viss notiks kā vēlētos, tad mums ir lieliskas iespējas to arī piedzīvot.

Ceturtdaļfināla pēdējā izspēle notiks starp Horvātiju un Krieviju, kur Krievijas izlase vēlēsies turpināt savu Pelnrušķītes stāstu. Lai gan Krievijas izlase tika vērtēta kā zemākā starp 32 komandām, tā ir pārspējusi teju pati sevi un nu raugās starp pēdējām astoņām komandām šajā čempionātā. Savu ceļu līdz šim tā ir bruģējusi ar iespaidīgām uzvarām čempionāta iesākumā pret Saūda Arābiju un Ēģipti, starp šīm komandām gūstot astoņus vārtus, vienu zaudējumu pret Urugvaju un vienu uzvaru soda sitienos pret Spāniju. Un arī tagad tas vēl nešķiet tik daudz, jo labvēlīgākas izredzes uzvarēt ir Horvātijas pusē.

Trīs pārliecinošas uzvaras čempionātā noveda pie D grupas līderes statusa, un viena uzvara pēcspēles soda sitienos ļāva ieņemt vietu izslēgšanas spēlēs.

Šajā spēlē var notikt teju jebkas, jo arī šoreiz Krievijas pusē būs pārliecinoša uzvara atbalstītāju frontē, un 12. spēlētājs var būt spēles noteicošais faktors.

Gaidot rezultātus un pusfināla mačus, šīs spēles iznākums varētu būt 40% horvātu labā pamatlaikā vai arī pat kā neizšķirts. Savus 20% dodu par krievu uzvaru un pasakas turpināšanos arī pusfinālā. Skaidrs gan ir tas, ka neviena no šīm spēlēm viegla nebūs, jo ikkatra izlase, ikkatrs treneris un spēlētājs vēlas sniegt to labāko un cīnīties ne tikai par uzvaru, bet arī savu atbalstītāju un fanu, savas valsts godu un lepnumu.

Ja iepriekšējās spēles likās drāmas pilnas, tad esmu pārliecināts, ka tas bija tikai prologs visam pārējam, kas sekos.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu