Lietusgāzēs Japānā gājuši bojā trīs cilvēki, tūkstošiem evakuēti

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lietusgāžu izraisītos plūdos Japānas rietumos gājuši bojā trīs cilvēki, vēl trīs cilvēki pazuduši un simtiem tūkstošiem dots rīkojums evakuēties, piektdien ziņo Japānas mediji.

Kāds 59 gadus vecs strādnieks ceturtdien tika atrasts miris Inagavā pēc tam, kad viņu un divus citus cilvēkus aizskaloja plūdu ūdeņi, vēsta ziņu aģentūra «Kyodo News».

Vēl viens 59 gadus vecs vīrietis piektdien tika atrasts pie pārplūdušas upes Akitakatā, ziņo «Kyodo News».

Savukārt Hasimā, Japānas vidienē, tika atrasta mirusi 70 vai 80 gadus veca sieviete. Domājams, ka viņa iekritusi pārplūdušā upē, vēsta raidorganizācija NHK.

Varasiestādes devušas rīkojumu evakuēties 440 000 cilvēku 13 prefektūrās, tostarp 246 000 Kioto un 102 000 Fukuokā, ziņo NHK.

Sezonālās lietavas vairākos Japānas apgabalos šogad atnesušas rekordlielus nokrišņus. Konanā, Japānas dienvidrietumos, stundas laikā nolijuši 103 milimetri nokrišņu.

Japānas Meteoroloģiskā aģentūra skaidro, ka, atšķirībā no taifūniem, lietavu gadījumā nav iespējams prognozēt, kur nolīs rekordliela norma.

Aģentūra brīdina, ka daudzos Japānas apgabalos iespējami dubļu nogruvumi, plūdi un pārplūdušas upes, un spēcīgi turpinās līt arī nedēļas nogalē.

Armijai lūgts nosūtīt karavīrus palīgā glābējiem uz apgabaliem, kur lijis visstiprāk.

Japānas rietumos lietus dēļ kopš piektdienas rīta traucēta vilcienu satiksme.

Šikoku meteorologi sestdien prognozē līdz 400 milimetriem lielus nokrišņus, bet Tokai reģionā un Kjusju salā - līdz 300 milimetriem.

Pirms gada lietusgāžu izraisītos plūdos un dubļu nogruvumos Kjusju gāja bojā 41 cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu