Piegādājot skābekli Taizemes alā iesprostotajiem zēniem, bojā gājis nirējs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Taizemē bojā gājis bijušais jūras spēku nirējs Samans Gunans, kurš applūdušā alā iesprostotajai pusaudžu futbola komandai piegādāja skābekli, lai tā varētu pēc iespējas drīzāk izkļūt no alas, raksta raidorganizācija BBC. Atpakaļceļā viņš zaudēja samaņu.

«Viņa darbs bija piegādāt skābekli. Bet atpakaļceļā viņam pašam tā nepietika,» paziņoja Taizemes amatpersona.

Gunanu laukā no pazemes alu sistēmas izvilka viņa niršanas partneris, taču 38 gadus veco vīrieti vairs nevarēja atgriezt pie samaņas.

Gunans vairs nedienēja jūras spēkos, taču piedāvāja palīdzēt glābšanas operācijā, kas sākās jau pirms gandrīz divām nedēļām, kad pazuda zēni un viņu 25 gadus vecais treneris.

Glābšanas operācijā iesaistīti apmēram 1000 karavīri, nirēji un brīvprātīgie. Viņi vēlas apmācīt 11 līdz 16 gadus vecos zēnus niršanā, lai tie var izkļūt no applūdušās alas. Taču Gunana nāve parāda, cik bīstami tas var būt.

Amatpersonas nobažījušās, ka alas kambarī, kur patvērušies zēni un viņu treneris, sāk aptrūkties gaisa. Pie tā daļēji vainojams lielais glābēju skaits alu sistēmā.

Patlaban notiek mēģinājumi alā ievietot piecus kilometrus garu cauruli, lai piegādātu skābekli no alas ārpuses.

Futbolisti iesprostoti apmēram četru kilometru attālumā no alas ieejas.

Pusaudži un viņu treneris pirmdien tika dzīvi atrasti applūdušajā alā Taizemes ziemeļos. Tolaik viņi tur bija pavadījuši deviņas dienas bez vērā ņemamiem pārtikas krājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu