Jūlija beigās streikos «Ryanair» stjuarti Beļģijā, Itālijā, Portugālē un Spānijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jūlija beigās notiks Īrijas zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» stjuartu streiks Beļģijā, Itālijā, Portugālē un Spānijā, ceturtdien pēc sarunām Briselē paziņoja arodbiedrības, kas pieprasa palielināt atalgojumu un uzlabot darba apstākļus.

Beļģijas, Itālijas, Portugāles un Spānijas arodbiedrību pārstāvji sapulcējās uz sarunām Briselē pēc tam, kad

«Ryanair» neizpildīja arodbiedrību prasību līdz jūnija beigām katrā valstī uz darbiniekiem attiecināt nacionālās darba likumdošanas normas, sākt sarunas ar arodbiedrībām un noteikt vienādus darba nosacījumus visiem stjuartiem.

«Diemžēl «Ryanair» izvēle bija turpināt ignorēt savus darbiniekus, tāpēc arodbiedrībām nebija citas izvēles kā izsludināt nacionālu 24 stundu streiku,» sacīts arodbiedrību paziņojumā.

«Ryanair» stjuartu streiks četrās valstīs notiks 25.jūlijā. Stjuarti Itālijā atsāks darbu 26.jūlijā, bet viņu kolēģi Beļģijā, Portugālē un Spānijā turpinās streikot arī 26.jūlijā.

Paziņojumā piebilsts, ka tuvākajās nedēļās var rīkot streikus arī «Ryanair» darbinieku arodbiedrības citās valstīs, taču pašlaik to traucē darīt «juridiskie ierobežojumi un plašās birokrātiskās procedūras».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu