Mugurusa noliek Vimbldonas čempiones pilnvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Spānijas tenisiste Garvinje Mugurusa ceturtdien cieta negaidītu zaudējumu Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā, tādējādi noliekot pērn izcīnītās čempiones pilnvaras.

Pasaules ranga trešās vietas īpašniece Mugurusa otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-5, 2-6, 1-6 piekāpās beļģietei Alisonei van Ujtvankai, kura WTA rangā ir 47.pozīcijā.

Mugurusa pērn triumfēja Vimbldonas čempionātā, izcīnot savu otro «Grand Slam» titulu karjerā. Viņa ir arī 2016.gada «French Open» čempione.

Van Ujtvanka pirmo reizi karjerā tikusi tālāk par Vimbldonas čempionāta otro kārtu. Labākais sasniegums «Grand Slam» turnīros viņai ir 2015.gada Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināls. Līdzšinējā karjerā viņa izcīnījusi divus WTA titulus.

Trešajā kārtā beļģiete tiksies ar Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu, kura WTA rangā ieņem 27.vietu. Igauniete otrajā kārtā ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura rangā ir 74.vietā.

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-1, 6-3 uzvarēja Kirstenu Flipkensu no Beļģijas.

Ostapenko prestižajā Vimbldonas čempionātā ir izlikta ar 12.numuru, kas atbilst arī viņas vietai pasaules rangā, bet Flipkensa ir planētas 45.rakete.

Trešajā kārtā viņa tiksies ar Krievijas tenisisti Vitāliju Djatčenko, kura WTA rangā ir 132.pozīcijā. Djatčenko otrajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-1 pārspēja amerikānieti Sofiju Keninu, kura reitingā atrodama 76.vietā.

Tikmēr planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-5, 6-0 pārspēja ķīnieti Saisai Dženu, kura WTA rangā atrodama 126.pozīcijā.

Šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Halepa savu labāko rezultātu Vimbldonā sasniedza pirms četriem gadiem, kad aizkļuva līdz pusfinālam.

Trešajā kārtā viņa tiksies ar taivānieti Suveju Sje, kura rangā atrodama 48.vietā.

Nākamo kārtu sasniegusi arī planētas desmitā rakete un 2016.gada fināliste Anglika Kerbere. Vāciete ar rezultātu 3-6, 6-2, 6-2 uzvarēja amerikānieti Klēru Liu, kura rangā ir 237.vietā. Turpinājumā viņai būs tikšanās ar japānieti Naomi Osaku, kura reitingā ir 18.pozīcijā.

Tikmēr turnīrs noslēdzies 2014.gada finālistei Eižēnijai Bušārai no Kanādas. Ranga 188.numurs Bušāra ar rezultātu 4-6, 5-7 piekāpās austrālietei Ešlijai Bārtijai, kura ir planētas 17.rakete.

Tāpat turnīru neturpina mājinieku favorīte Džoanna Konta. Ranga 24.pozīcijā esošā britu tenisiste ar rezultātu 3-6, 4-6 piekāpās slovākietei Dominikai Cibulkovai.

Kā vēstīts, turnīra pirmajā kārtā apstājās Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova.

Vimbldonas čempionāts noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu